Fokhagymás garnélarák (Γαρίδες με σάλτσα σκόρδου)

Ez egy nagyon egyszerű recept és nem mellékesen, nagyon finom. Igaziból Görögországban nem készítenek melléje krumplipürét vagy egyéb körítést, mert ez a „mezesz” kategóriába sorolható, vagyis olyan előételek közé, melyeket a főétel előtt szolgálnak fel a bor mellé. Én magyarosan körítéssel főételként tálaltam családomnak.
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott garnélarák vagy kb. 500 gr friss, tisztított rák
maréknyi apróra vágott fokhagyma
maréknyi apróra vágott petrezselyem
pohár fehér bor
só, bors, olívaolaj
 
Elkészítés:
Nagyon egyszerű. Az olajat felhevítem, rázúdítom a fokhagymát, kicsit üvegesítem majd rá a rákot. Alaposan körbeforgatom, amíg a színe megváltozik, majd nyakon öntöm a borral, lefedem és hagyom puhulni. Igaziból a rákoknak csak pár perc kell, de azért nem árt megnézni valóban megpuhultak-e, tehát addig pároljuk amíg a húsuk nem ropog majd a szánkban. A vége felé hozzáadjuk a petrezselymet és tálaljuk.
Jó étvágyat!

Ágni görög konyhája