Töltött tintahal (Θράψαλο γεμιστό)

Kissé megkésve, de itt vagyok..rossz pénz nem vész el.:) Csak a kedve lanyhul néha.. Az utóbbi időben alig főzök valami újat, ilyen olyan okokból kissé döcögős minden ebben a hónapban. Azért hoztam nektek egy finom töltött tintahalat. A receptet én találtam ki, nem nagy ördöngösség.
A tintahalat az ITT leírt módin tisztítom. Aztán nem vágom karikára, hanem szép dagira töltöm őket. Leírom a töltelék receptet, úgy ahogyan a kis titkárom mellettem lejegyezte, de 2 nagyobb tintahalhoz ennek a mennyiségnek elég a fele.
Töltelékhez (ez a mennyiség 4 nagy tintahalhoz való)
1 nagy piros hagyma
25 gr fenyőmag
2 lk fekete mazsola
1 nagy cikk fokhagyma
egy marék apróra vágott petrezselyemzöld
fél maréknyi apróra vágott zöld menta
8 lk puha-szemű rizs (Gr-o.: Karolina típus)
150 gr fetasajt
1 kk só
1 pirospaprika kisebb kockákra vágva
kb. 400 ml olívaolaj (a töltelékbe csak annyi, hogy összeálljon, a többi a tepsibe)
1-2 lk ouzo
 

 

 

 

 

 

 
Mindent összekavarok, szépen megtöltöm a tintahalakat. A képen látszik, hogy olyan sok töltelék lett, hogy egy paradicsomot is megtöltöttem, majd ami maradt a tepsibe tettem. Felöntöttem olajjal, picike vízzel és 180 fokon kisütöttem. Nagyon finom lett.

 

 

 

 

Ágni görög konyhája