Hogyan vásároljunk olcsón és biztonságosan a neten?

HősNőkblogok

Gondolkodtál már sokat azon, hogy miként tudnád csökkenteni vásárlási költségeidet?

Vagy miként tudnál megszabadulni feleslegessé vált dolgaidtól, megunt ruháidtól?

Most egy olyan dolgot ajánlok, amiről sokaknak megoszlik a véleménye, de én nagyon jó megoldásnak tartom.

A ruha és egyéb használati dolgokon sokat lehet spórolni, ha nem csak plázákban vásárolsz, hanem szétnézel a használtruha üzletekben vagy az aukciós oldalakon.

Én nagyon sokszor vásároltam már licitálós oldalakon. Vettem már ruhákat, könyveket, fényképezőgépet, mp3 lejátszót stb. Én még nem csalódtam. Tudom vannak olyanok, akik igen. De az ilyen boltban is előfordulhat.

Néhány tipp, amit tarts szem előtt, ha aukciós oldalon jársz:

1. Mindig nézd meg, hogy kitől vásárolsz! Az eladó mellett zárójelben látható, hogy hány ügylete volt, s a nevére kattinta ott láthatók az értékelések is. (Értékelést csak az ad, aki üzletet kötött, akár eladóként, akár vevőként. Tehát, nem lehet valakit „csak úgy” jó fényben feltüntetni.

2. Olyantól vásárolj, ha lehet, akinek minél több pozitív értékelése van!

3. Ha kérdésed merül fel a termékkel kapcsolatban, akkor előre kérdezz, mert a licitálás után, ha nem vásárolsz, akkor negatív értékelést kapsz.

4. Ha ruhát vásárolsz, kérj pontos méreteket! (Ujjhossz, derék- és csípőbőség, felsőknél a hossza, nadrág, szoknya hossza. Nadrágnál fontos az üleptől mért szárhossz is)

5. Ruhaneműnél kérdezz rá az állapotra, és hibára, ha nincs feltüntetve! Nagyon sokszor a hibáról külön tesznek is fel képet.

6. Olyantól ne vásárolj, aki 1-2 napon belül nem válaszol a feltett kérdésekre!

7. Nézd meg a termékről készült fotót alaposan! Ha valami nem világos, kérj még fotót vagy kérdezz rá! Ha olyan hibát látsz, ami nincs leírva, arra is kérdezz rá, ha kitérő választ ad, ne vásárolj tőle!

8. Nagy értékű vásárlásnál, ha megoldható én a személyes átvételt ajánlom. Főleg, ha használt a termék és nincs rá garancia. Ilyen esetben, ha lehet próbáld is ki az átvétel előtt!

9. Az átvétel és a fizetés módját kiválaszthatod. Általában, ha nincs lehetőség személyes átvéltelre, akkor banki átutalás a fizetés módja. Itt nem szoktak addig postázni, míg nem látják az eladók a számlájukon a pénzt. Ezután futárral vagy postai úton érkezhet meg hozzád a termék. Ha megoldható használj Paypalt! Ezzel mindkét fél biztonságban érezheti magát.

10. Miután megkaptad az árut, ne feledd értékelni az eladót, mert ezzel segíted mások vásárlásait azzal, hogy elmondod a tapasztalataidat az adott eladóról.

11. Időnként az 1 Ft-os aukciókban keresgélve nagyon jó dolgok vannak. Nehogy azt hidd, hogy csak kacatok vannak. Vettem én ott nagyon jó gyerekruhát 50 ft-ért. Amíg nem néztem bele, nem gondoltam volna, hogy ott is lehet igényes dolgokra lelni.

+1. Ha nem tudod személyesen átvenni a terméket, akkor licitálás előtt kalkuláld bele a házhozszállítási díjat, nehogy meglepetés érjen a végén a teljes ár miatt!!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

Ha mindezeket szem előtt tartjuk, nem kockázatosabb a vásárlás, mintha piacon vásárolnál! És azért lehet igazi kincseket találni nagyon jó áron!

Nézz szét, s ha úgy látod, hogy megéri keresgélni, akkor regisztrálj!

Vigyázz, függőséget okozhat!! ;DDDD

 

Háziasszonysuli