A gazdagság receptje

A tuti palacsinta titka

Kérdezhetnéd, hogy miért pont a palacsintával jövök a nyár közepén….

Az ötlet a hétvégi strandoláskor pattant ki a fejemből, mikor megláttam a palacsinták árait. Bevallom, nem is ettünk, hanem másnap sütöttem itthon a családnak. Sokkal több palacsintát tudtam 2-3 palacsinta árából sütni. S valljuk be őszintén, palacsintából egy darab sosem elég…. 😉

Gondolom az is eszedbe jutott a cím kapcsán, hogy kinek van kedve ebben a hőségben a tűzhely mellett állva palacsintát sütni? Erre a legjobb megoldás, hogy süsd reggel vagy késő délután, mikor már nincs akkora hőség.

Na, de  lényegre térek! Íme a recept:

Hozzávalók:

– 25 dkg liszt

– 2 egész tojás és még egy tojássárgája

–  3,5 dl tej

– csipet só

– annyi szódavíz, hogy tejszín sűrűségű masszát kapj (kb. 1-2 dl)

– egy evőkanál olaj a tésztába (ha nehéz felszedni, akkor egy pici olajjal kend ki a sütőt)

Hogyan készítsd el csomómentesen?

1. A tojásokat, a cukrot és  liszt kb. negyedét robotgéppel vagy kézi habverővel keverd el csomómentesen egy kevés tejjel, majd felváltva fokozatosan add hozzá a tejet és a lisztet! Ha a tej elfogyott, akkor a megfelelő sűrűségig szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel hígítsd! Ha csomós maradt akkor turmixold vagy szűrd át a tésztát!

2. Ezután tedd bele a sót és az olajat, s keverd át ismét!

3. Kend ki egyenletesen a sütőt, s amikor felforrósodott, akkor 1 kisebb méretű merőkanál (kb. 1dl) tésztát egyenletesen oszlasd el, s a palacsinta mindkét oldalát közepes lángon süsd kb. 1  percig. Ne hagyd magára, ellenőrizd, mert könnyen odaég! Akkor sült meg az egyik oldala, ha már a közepe sem folyékony, hanem már ott is “szilárd” a tészta.

4. Egy nagy lapos tányérra borítsd egymás tetejére a kisült palacsintákat!

5. Cukrozott kakóval, fahéjjal, lekvárral, mogyorókrémmal, túróval stb. ízlés szerint ízesítsd!

Tippek:

– Ha vékonyabb tésztát szeretnél, akkor kevesebb tejjel és több ásványvízzel készítsd a tésztát!

– Csinálhatod cukor nélkül is a tésztát, s akkor kisebb az esély, hogy leragad és leég a tészta.

– Sokan kevernek egy kevés sütőport a liszthez, hogy lágyabb legyen a tészta, de akkor állnia kell a tésztának kb. fél órát!

Jó étvágyat az ínycsiklandozó palacsintához!

Ha a Te tuti palacsintád másként készül, akkor küldd el nekünk!

Share/Bookmark

Háziasszonysuli

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Vélemény, hozzászólás?