Mindenki az igazira vágyik. Olykor még azok is – sőt, lehet, hogy ők gyakrabban szembesülnek ezzel -, akik párkapcsolatban élnek.

„Bárcsak másképp gondolkodna erről!” – száll a halk sóhaj az alkonyi ég felé.

„Bárcsak ne így beszélne velem!” – hangzik bele a semmibe a kósza gondolat.

„Bárcsak egyformán gondolkodnánk…”

De persze ez a tipikus: „Bárcsak megtalálnám végre az igazit, aki szeret, akinek gyerekeket szülhetek, akivel együtt öregszünk majd meg, és az életünk maga lesz a móka, kacagás, öröm, boldogság!”

Erről lesz most szó, és egy tutibiztos, kipróbált, csodamegvalósító módszerről…

Mindenki a romantikus filmek végkimenetelére vágyik, és ezt el is képzeljük, ábrándozunk, de azt a világ legpofonegyszerűbb módszerét, amivel ezt el is érhetnénk, valahogy senkinek nem akaródzik kipróbálni?

A titkos módszer, amivel megtalálhatod az Igazit!

Vigyázat, kapcsolatban élőknél is működik, de előtte ahhoz még szakítani kell a mostanival! Nem biztatlak semmire, csak jelzem a veszélyeket!

Mindenkinek vannak már tapasztalatai a párkapcsolatokban, még akkor is, ha nem voltak igazán hosszú távú kapcsolatai, vagy nem élt még együtt senkivel, netán épp ellenkezőleg: volt már jó pár tartós kapcsolat, de mindegyik óriási csalódással ért véget, pokoli kínok közt dolgozva fel.

Az első és legfontosabb, amit tudatosítanunk kell magunkban, hogy a szerelem csak a hormonok csatája. A kapcsolatok kezdetének bizonyos pontján kezdenek termelődni intenzíven, és kb. 5-6 hónapig tart a lángolás.

Itt jön az első bukta: a hormonok tombolásának alábbhagyása törvényszerű, minden embernél, és ez nem a szerelem-szeretet elmúlásának a jele, hanem a hormonok termelődése csökkenésének a jele. Tehát nem a szeretet múlik el, hanem a lángolás. Mégpedig azért, mert ekkor kell, hogy a pár a jövő felé forduljon, jelesül a gyermekáldás, a hosszútávú közös jövő megalapozása felé. A lángolásnak emiatt kell alábbhagynia, mert ha egy lángoló kapcsolatba születne egy gyerek, akkor a felek egymás iránti olthatatlan vágya és ragaszkodása következtében a csemete simán elsorvadna!

Érted már a logikát? Mikor elmúlik a lángolás, akkor magasabb szintre lép a kapcsolat.

Ezt hibásan úgy értelmezik az emberek, hogy kihűlt a dolog. Hát nem, csak más dolgoknak kell fontossá válniuk.

Nőként legyél te az okosabb: legyél vele tisztában, hogy el fog jönni ez a pillanat, és ne úgy értékeld, hogy a párod már kutyába sem vesz, hanem úgy, hogy itt a lehetőség megfogalmazni a jövőt.

Amikor elmúlik a nagy szerelmi lángolás, olyankor szoktuk elkezdeni tisztán látni a másikat, a hibáit észrevenni, tudatosítani. Ezeket láttuk eddig is, de vakok és süketek voltunk. Ez egy dolog, ezt mindenki tudja, aki elmúlt 16 éves. A szerelem vakká tesz.

De amit sokan nem tudnak: a szerelem nem csak a másik irányába tesz vakká minket, hanem önmagunk irányába is. Magunkat is szebbnek, jobbnak, tökéletesebbnek látjuk, mint amilyennek szerelem nélkül látnánk magunkat. Amikor az 5-6 hónap eltelik, és kitisztul a látásunk, nem csak a másikat látjuk pengeélesen, hanem magunkat is. Dupla csapás!

Természetesen megfelelő önbecsülési szinttel rendelkezők számára ez meg sem kottyan: Bónusz ajándék az önismereti tréninghez: 30 önbizalom-önbecsülés növelő módszer, amit AZONNAL bevethetsz!, tessék megnézni, kijegyzetelni, alkalmazni!

És persze azoknak sem kottyan meg a lángolás alábbhagyása, akik tisztában vannak a szerelem működési mechanizmusával, és előre látják, mi, mikor, hogyan fog lezajlani, és közben milyen érzések fognak rajtunk uralkodni.

Igen ám, de ez kevés. Ezeket a dolgokat 6-7 kapcsolat után már mindenki tudja.

Akkor mi a tuti módszer?

A megelőző csapás!

Első feladat: végy egy üres jegyzettömb dokumentumot, egy klaviatúrát és néhány ujjat, és kezdd el összeírni, hogy milyen férfit nem akarsz párnak!

Nyugodtan sorold fel az összes idegesítő vonást, amikkel eddig találkoztál életedben!

Figyelem, nem a zsánerképet fogjuk meghatározni, hanem az IGAZI társat neked! A zsánert hagyjuk meg a kiskamaszoknak!

Tehát, kell egy jó hosszú lista arról, hogy mit NEM akarsz. Nyugodtan sorolhatod a külső jellemzőket is, mert ezek kapcsolatban állhatnak a belső jellemzőkkel. (Most nem adok tippeket, de egy ápolatlan pasira senki nem vágyik, mégis látunk ilyeneket, igaz?)

Ezt a listát folyamatosan bővítgetheted, nem kell egy ültő helyedben megalkotni a teljes, mindent magába foglaló felsorolást. Ugyanakkor, mikor egy szuszra kiírtál magadból egy csomó mindent (pl. nem akarom, hogy minden este 4 üveg sört igyon meg, nem akarom, hogy dohányozzon, nem akarom, hogy éjjel dolgozzon, stb.), akkor nyiss egy másik dokumentumot, és kezdd el írni, hogy EZZEL SZEMBEN milyennek akarod ŐT!

Ne egy dokumentumba írd a két listát, hanem külön-külön. Ne keveredjen a jó a rosszal!

Nagyon fontos, hogy a NEM AKAROM listával kezdd, és ezzel egyúttal tedd is ki magadból az indulataidat, a sértettségedet, a felhalmozott negatív érzéseket.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

A negatív lista segítségével, pontról pontra haladva, megfogalmazhatod azt, hogy ezzel szemben milyen legyen: volt egy negatív tényező, ezzel szemben kell egy pozitív. Például: nem akarom, hogy dohányozzon – de bulikban inkább szívjon el két szál cigit, minthogy tajtrészegre igya magát :).

Példa: ne legyen alacsonyabb nálam – legyen pl. 185 centi magas, és 85 kiló.

(Titok: nekem ez olyannyira bevált, hogy 1-2 centi és 1-2 kiló differencia volt csak az első randevún, és ezek csak a külsőségek, amikre az ember lánya gyakran legyint!)

Amikor elkezdenek alakulni a jó dolgok a fejedben, akkor lassacskán elfeledheted a negatív listát, és teljesen átállhatsz a pozitív listára, vagyis az Igazi felépítésére. A dolog akkor kezd érdekes lenni, amikor olyan tényezőket fogsz megfogalmazni, mint például a gondolkodásmódja, a jövőképe, vagy például az aktuálpolitikai kérdésekről alkotott véleménye, zenei ízlése. Ragozzam, hogy a Depeche Mode-os mivoltom mellé mennyire nem passzolt volna egy rocker? Ezek számítanak!

Az tény és való, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Eleinte. Mert az ellentétek érdekesek. De együtt élni egy homlokegyenest más beállítottságú, más gondolkodásmódú, teljesen más habitusú emberrel, úgy 40-50 évig, nem egy megalapozott tervezet! Totális ellenségeskedés, megvetés lehet a vége!

Éppen ezért, amikor a negatívumok listát már elhagyhatod – mert mindent kiírtál és kifogalmaztál magadból -, és csak a pozitív listával foglalkozol, akkor egy idő után azt fogod észrevenni, hogy önmagadat fogalmazod meg. És neked pont erre van szükséged. Önmagadra, egy férfi képében. Vicces? Érdekes, 50 évi együttélés után ez nem szokott viccesnek tűnni, csak előre furcsa elképzelni.

De miért kell ezt leírni? Miért nem elég elképzelni?

Mert gondolatban nem vagyunk következetesek.

Gondolj bele, elképzelt álmaid valóságát tartod a karjaid közt, minden olyan, mint amilyennek szeretted volna, kivéve azt, hogy szerelmed nem veti meg a söröcskét, meg a kimaradozásokat. Ez ugye semmi ahhoz képest, amennyi jót nyújt a kapcsolatotok, de tudjuk: 6 hónap után HIRTELEN a negatívumok kerülnek előtérbe, 10 év után meg már néha úgy kell vadászni a jó dolgokat a másikban (bennünk is)!

Közben nem tudsz majd okos lenni. Csak előre lehetsz az.

Így, a negatív listát tekintsd úgy, mint kizáró tényezők listáját, a pozitív listát pedig úgy, mint egy szerződést. Ha egyszerre tudod, hogy mit NEM akarsz, és közben egészen pontosan LEÍROD, hogy mit AKARSZ, akkor, mikor magával ragad a hév és a szenvedély, előveheted a higgadt agyadat (lista), és kipipálhatod a listád minden elemét, szépen sorban.

Kell-e magyaráznom, hogy a kizáró tényezők közül egy is elég, hogy nemet mondj már a kapcsolat elején?

És kell-e magyaráznom, hogy a pozitív lista sosem lesz teljes, így olyan jó dolog is lehet az illetőben, amire te nem is gondoltál, de végül is passzol a te egészen pontos elképzeléseidhez.

Nem kell ezt vérszerződésnek tekinteni, de ha van a hátad mögött egy-két rosszul végződött, kedélyállapotodon hosszú időre nyomot hagyó kapcsolat, akkor most azonnal kezdd el írni a listát! Először a negatívat, hogy amikor randevúzol, ismerkedsz, azonnal felismerd az intő jeleket, és ne a hormonok túltengése irányítsa az életedet.

Túl kiszámítottnak tűnik? Mert az is. De, hogy csak kellemes csalódás érhet ezek után, az is biztos!

Működik.

Az első randin a negatívumokra kell koncentrálni, és inkább nemet mondani, mint belemenni egy hiábavaló lángolásba, ami minimum fél évet fog elvenni az életedből! Szeretni bárkit tudsz. De neked olyasvalaki kell, aki szeret téged.

Ui.: ÓRIÁSI HIBA A LÁTHATÁRON! A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz ennek a listának az elkészítésekor, ha már van egy titkos személy a fejedben, akire szeretettel gondolsz. Az Igazi soha ne hasonlítson senkire, aki konkrétan az eszedbe jut, elképzelt személynek kell lennie, és a listának fokozatosan kell épülnie, mind a negatív, mind pozitív irányba. Nehogy abba a hibába ess, hogy fejből vágod, ki való hozzád! Ha vágnád, már veled élne…

5 thoughts on “A tökéletes pár megtalálásának biztos receptje!”

 1. Bizony 😉
  Amúgy nagyon tetszett, amit Rita írt, mert abszolút szívemből beszélt. El kell tudni választani a vágyat a szerelemtől. Én vágynak hívom ezt az első lángolást, szerelemnek pedig a jól megalapozott, egymás ismeretére és tiszteletére épülő kapcsolatot.

 2. Az idősebbek részéről, a hétköznapok harcairól a csúnyábbik arcunkról, annak elfogadásáról, mindezek túlélésről – egy idézetet hadd tegyek hozzá ahhoz, amit írtatok.

  Ha már nincs erőm a szép szavakra
  Ha már nem izgat a szép primadonna
  Ha a szerephez már semmi kedvem
  Akkor nagyon kell, hogy szeress engem.

  Ha már nem dob fel se harc se játék
  Hogyha nem akarom már a másét
  S hosszú szünet van a jókedvemben
  Akkor nagyon kell, hogy szeress engem.

  Ha a jobb napok sem érdekelnek
  Mikor vége van a türelmemnek
  Ha a szerelmedet nem érdemlem
  Akkor nagyon kell, hogy szeress engem.

  Ha a kedvességed bosszant s fáraszt
  Mikor nem adok és nem várok választ
  Mikor szeretni már nincs mit bennem
  Akkor nagyon kell, hogy szeress engem.

Comments are closed.