Hogyan legyél minden helyzetben felkészült 3+1 egyszerű praktikával?

Ugye, milyen jó lenne, ha minden helyzetben felkészültnek érezhetnéd magad? Ha volna valami, amivel ez a biztonságérzet mindig veled lenne, bármelyik szerepedben is vagy éppen, a családanyától az üzletasszonyig?

Az a rengeteg feladat, ami nőként rád hárul, és amit egy személyben össze kell hangolnod, bárkit könnyen zilálttá tesz – vannak pillanatok, amikor inkább munkagépnek, mintsem összeszedett nőnek érezheted magad…

Ahhoz, hogy tökéletesen menedzselhesd minden napodat – azaz a lehető leggyorsabban, gördülékenyen és összeszedetten intézhess mindent, amit kell, hogy este 10-kor otthon ne azon vedd észre magad, hogy még mindig gürizel – az alapoknál kell kezdened.
Pontosabban, az alapfelszereltségnél!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

És akár hiszed, akár nem, ebben kulcselem a táskád. Itt az ideje, hogy jobban, azaz inkább másképp figyelj oda rá! Mert a táskád valójában az a társad a mindennapokban, ami mindig veled van – használd okosan, és sokkal többre képes, mint amit megszoktál tőle!
Ehhez nem kell mást tenned, csak találj benne helyet ennek a 3+1 dolognak, ami egy csapásra a „titkos fegyvereddé” varázsolja a táskádat!

Határidő napló a mini-napirendeknek
Határidő napló a mini-napirendeknek

1) Egy kis határidőnaptár – nem csak vállalkozóknak és menedzsereknek!

Elképzelhető, hogy van is egy a táskád… mélyén. De vajon használod is? Tényleg használod? Ne csak a fodrász időpontod árválkodjon benne két hónappal ezelőttről, hanem minden napra legyen benne a mini-napirended. Óriási biztosíték, hogy ne csússzon ki a kezedből az irányítás! Gondolj csak egy rosszabb napodra, amikor kedved sincs végiggondolni, hogy mi mindent is kéne csinálnod… A kis naptárad segíteni fog – de hogyan kerülnek bele a dolgok? Ugorj is a következő tippre!

Színes tollak a diferenciáláshoz
Színes tollak a diferenciáláshoz

2) Tollak – több színben!

Ennél egyszerűbb módja nincs is annak, hogy az egy-pillantásra-áttekinthető mini-napirendedet létrehozd! Differenciálj a színekkel, találd ki a saját kategóriáidat, ahogy neked a leginkább kézenfekvő! Írd pirossal, ami sürgős vagy halaszthatatlan. Vagy válaszd ketté különböző színnel az üzleti és a magán ügyintéznivalóidat. Találd meg azt a szín-beosztást, amivel minden nap rendet tudsz tartani a szerteágazó feladataid között, és a „kötelezők” mellett be tudod iktatni azt is, ami neked fontos: egy találkozó a barátokkal, egy film, vagy egy óra lazítás a kádban… Ez a célja az egésznek. De nézzük, mi kell még!

Notesz a kavargó gondolatok rendben tartásához
Notesz a kavargó gondolatokhoz

3) A saját noteszed

Igen, a naptár mellett, külön. Mert ez másra van.
Borzasztóan felszabadító érzés, ha a fejedben kavargó gondolatokat elcsípheted, és bezárhatod a noteszedbe – a bevásárlólistád, az ötleteid, vagy azok a dolgok, amikkel még nem tudod, mikor lenne jó foglalkozni, esetleg amit még megbeszélnél valakivel… így tudni fogod, hogy hova írd, ahol mind meglesznek, arra várva, amikor szükséged lesz rájuk. Ott lesznek nálad. De ha nincs egy fix hely, ahová azonnal felírod, vége. Törheted a fejed, azzal az állandó fura érzéssel, mintha valamit elfelejtettél volna…

Aprópénz a jolly joker
Aprópénz a jolly joker

+1) Aprópénz – az igazi jolly joker

Parkolójegyre, bevásárlókocsiba, egy ásványvízre, rágóra, zsebkendőre, kávéra az automatából, vagy egyszerűen csak azért, hogy ne kelljen felváltanod a következő nagy címletű bankjegyedet (tudod, akkor egy pillanat alatt „elköltődik”). Egyszóval ha van nálad apró, az mindig egy lehetséges problémával kevesebb. Ezért az aprópénz a jolly joker a táskádban.

Ennyi az egész! Szó sincs róla, hogy egy komplett háztartást hurcolj magaddal a cipőtisztítótól kezdve a váltóruháig. Én szinte minden nap utazom az „irodámmal”, és hidd el, ez a 3+1 eszköz teszi nekem a legjobb szolgálatot!
Ha csak nincs valami extra szükségleted – nekem pl. ilyen a laptop – akkor a táskádban ennyi „menedzsment” kell csak, és nem több, hogy minden helyzetben a kezed ügyében legyen az a személyes eszköztárad, amivel tökéletesen felkészült lehetsz egy összetett női napra, a munkától kezdve a hivatali ügyintézésen keresztül az üzleti vagy magán találkozókig, és a még-hazafelé-gyorsan elintéznivalókig… Ismerős feladatok, ugye?

Szóval irány az írószerbolt, hogy már holnap kipróbálhasd ezekkel az egyszerű de nagyszerű eszközökkel felturbózott „titkos fegyveredet” egy húzós napod kihívásai ellen! Már csak az is magabiztossá fog tenni, hogy mondjuk a postán nem kell tollért furakodnod a sorban, vagy apróért szaladgálnod, hogy ki tudd fizetni a parkolójegyedet.

Vagy úgy gondolod, a legfontosabbat kihagytam? Neked van még valami, amit soha ki nem felejtenél a táskádból? Gyerünk, oszd meg velünk a saját praktikád, véleményed!

A szerzőről: Andrea kisvállalkozási vészhelyzet-szakértő, taktikai üzletvitel tanácsadó, aki szeret praktikusan, gyakorlatiasan gondolkodni, és több mindent megoldani egy nap alatt, mint mások egy héten. Olvass tőle éppen ilyen konkrét megoldásokat a saját vállalkozásodhoz is blogjában, az Okos Vállalkozás :: üzleti blogban.

100 gyakorlati tipp leendő és kezdő vállalkozónőknek, hogy vállalkozásod valóban sikeres legyen!>>

5 thoughts on “A női táska menedzsment”

 1. Az aprópénzzel épp minap volt tortúrám, ugyanis egy darab sem volt nálam, két ötforintoson kívül.. Viszont Pesten kellett parkolnom…

  El egy kávéházba, sorbanállás, kávékérés, 5ezressel fizetés, kevés apró visszakapás, többet kérni nem merés (20-an álltak mögöttem), apró bedobálás, aztán aggódás, hogy végzek-e addigra…

  Végeztem persze, mert akkor belőttem úgy az agyamat, hogy láttam magam, amint visszaérek a parkolási idő lejárta előtt 5 perccel. 🙂 Mindezt úgy, hogy az APEH-ba mentem 🙂

  Szóval az apróból sosem elég, ezt megtanultam, és Andrea, most tudatosítottad is 🙂

 2. Nedves törlőkendő -azt hiszem, 3 gyerek mellett ez nem szorul magyarázatra 😛
  de jó pl cipőt letörölni, étteremben aztalt letisztítani, szóval nagyon hasznos.

  Egyébként én egy ideje magam varrom a táskáimat. Azelőtt táskamániás voltam, jóóó sok különböző fazonút, méretűt, színűt bespájzoltam, de most van egy magam-varrta nagy kedvenc, amit jóideje nem cseréltem le.
  Ezt csak úgy mellékesen írtam 🙂

 3. Akármi is van a táskában – sztem az egyik leglényegesebb dolog, hogy legalább havonta rendet rakjál benne.
  Az enyémből jön ám elő ilyenkor a halálra keresett csekk, a gyerek használt rágója, hajgumi, parkolócédula, hasznos névjegykártyák valamint néhány halott német katona…:)))

  Rita, ezek szerint öntudatlanul keresztbe olvassuk egymást rendszeresen.

 4. Vakmacska, eddig csak arról tudtam, hogy én olvaslak :))))
  Halott német katona :DDDDD

  Nálunk még a gyereknek is van egy külön táskája, váltóruhával, tartalék cuccokkal, így ha megyünk valahova, csak azt kell felkapni. Na, abból iszonyat régi játékok szoktak előkavarodni, olyankor mindig nagy az öröm :))

Comments are closed.