Te is? Én is!

Ja, hogy Te nem is?

Tulajdonképpen én sem…

Akkor mégis mi támasztja alá azt a rengeteg, hírességről szóló cikket az online és offline női magazinokban?

Megmondom én mi: az, hogy megszoktuk, hogy mások vezetik az életünket, még véletlenül sem mi.

Jó hírek, igaz?

Nézzük ezt meg közelebbről!

A női lapok gerincét a kisebb-nagyobb hírességekről szóló rövidebb-hosszabb, képekkel illusztrált cikkek teszik ki. A címlapon halálbiztos, hogy híresség szerepel, mert hírességek nélkül az olvasó már szinte oda sem pillant az újságos standra.

Ha szerencsénk van, akkor mélyinterjúk formájában találkozhatunk a sztárokkal, ha nincs szerencsénk, akkor semmitmondó találgatások és leleplező fotókkal övezve.

Jó nézni, olvasni ezeket az embereket, szépek, sikeresek, ragyognak, tündökölnek.

Csakhogy van egy súlyos probléma: számodra mi a tanulság ezekből a cikkekből? Mi a tanulság a gyereked számára? Mi a tanulság bárki számára, a cikkben szereplő hírességen és a cikket író, szerkesztő újságírón kívül?

Az újságíró egyik legfontosabb feladata, hogy objektíven tájékoztasson.

De ma már nem az a kérdés, hogy MIRŐL, hanem az, hogy MIÉRT!

Bármilyen információt meg lehet találni a neten, pillanatok alatt, bárkiről. Főleg hírességekről. De ennek mi az értelme? Miért szeretjük, miért akarjuk ezeket olvasni?

Egy közvélemény kutatás szerint, a nők azért szeretnek hírességek életéről olvasni, mert közben jó érzés tudni, hogy a hírességek is csak ugyanolyan emberek, mint mi földi halandók. Az igazság az, hogy ha valakinek ehhez az érzéshez cikkek és fotók tömkelege kell, akkor ott súlyos belső önértékelési gondok vannak.

Az életben a legnehezebb feladatunk befelé fordulni, és önmagunkra figyelni. A legnehezebb, de leghasznosabb feladatunk.

Ehhez képest a külvilág állandóan meggátol ebben: sosem rólad beszél, hanem MÁSOKRÓL.

Nézem, hogyan nyaralt a színészházaspár. Hurrá.

De kit érdekel??? Rajtuk kívül persze.

Attól, hogy ők nyaralnak, eljutsz Te nyaralni? Nem.

Attól, hogy ők nyaralnak, szebb lesz a Te nyaralásod? Nem.

Bármilyen pozitív változás beáll az életedben attól, hogy ők boldognak látszanak?

„De hát szeretjük őket, szeretünk róluk olvasni!” – mondhatnád. Szeressük is őket! Amikor játszanak, amikor szórakoztatnak, amikor értéket teremtenek, amikor a tehetségük ragyog. De mikor a strandon süttetik magukat, akkor MIÉRT?

Oké, és ha rólad írnék? Ha veled készítenék interjút, ha Téged fotóználak, ha a Te terveidre lennék kíváncsi, akkor mivel lenne megtöltve a cikk? Tudod mit? Ne is olvass most tovább, vegyél elő egy papírt és tollat, és írd össze magadnak, hogy milyen dolgok történnek az életedben, amikről hónapról-hónapra hírt tudnék adni a Minerva Capitoliumában!

Írd össze! Nem tart sokáig. Csak vedd a sztárokról szóló híreket és cikkeket alapul…

Ha kész a lista, akkor nézd már össze légy szíves, hogy miben különbözik a Te életed a hírességekétől!
Semmiben. A Te gyereked is megszületik, a Te gyereked is növekszik, a Te gyereked is oviba megy, és így tovább. Te is értesz valamihez, Te is jó vagy abban, neked is vannak gondjaid, Te is vagy néha padlón.

De most komolyan: neked ezt mások életét nézve kell megtudnod?

Azért káros mások életével foglalkozni – hacsak nem ez az életed küldetése, mint például nekem -, mert az élet olyan, mint az autóvezetés. Arra megyünk, amerre nézünk. Ha a szélvédőre valaki más életnagyságú fotóját ragasztjuk, akkor nem látjuk a saját utunkat. Ha nem látunk ki előre, akkor le fogunk térni az útról, és soha többé nem tudunk elindulni.

Lehet néha kikapcsolni, lehet néha megállni az úton és szétnézni, de arra nagyon figyelni kell, hogy a nézelődés és szemlélődés ne töltse ki az életünket, mert nekünk vezetnünk kell a saját életünk autóját.
Mi a véleményed? Te hogyan gondolod?

Vezeted az életed autóját, vagy leálltál a padkára, és nézed mások életét?

A Minerva Capitoliuma kizárólag Rólad és Érted szól, rendeld meg most>>

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

2 thoughts on “Úgy szeretnék híres lenni!”

  1. Néha, amikor véletlenül nem kapcsolunk el a tévében a Reflektorról és a többi “celebes” műsorról, lélekben hitetlenkedve csóválom a fejem: már ez is hír. Mint ahogy a fél 6-kor kezdődő “show-műsorok” is úgy hatnak rám, mintha olyan helyre leskelődnék, amit igazából nem is szeretnék látni. Kicsit szégyenkezve mások kitárulkozása miatt. Nem tudom, éreztétek-e már ezt az érzést. Olyan, mint amikor az ember meglát valami olyat, amit nem az ő szemének szántak, és ez egy kicsit karcolja a szemérmességét.
    Vavyan Fable Álomhajsza című könyvében nagyon szépen leírja és a szokásos szatírikus stílusában ki is figurázza a celeb-világ magamutogatását. (Molnár Évát-Fablét amúgy is ajánlom mindenkinek olvasásra, depresszió, rosszkedv és egyéb lelki nyavaják ellen is kiváló!)

  2. Orsi, ismerem az érzést, amiről írsz: amikor elfordítom a fejem, mert már NEKEM ciki a dolog, holott én csak nézem…
    Én azt szoktam érezni, mikor véletlenül meghallok valami iszonyat fontos hírt – mondjuk legalább a celebekkel kapcsolatban néha elő szokott bukkanni pozitív “hír” is, nemcsak tragédiák -, akkor azt érzem, mint mikor energiaszívó emberekkel vagyok kénytelen együtt lenni: leszívták az energiámat! Leraboltak!

    Nagyon nagy a felelősség rajtunk, hogy mit engedünk be az agyunkba. Mert már évtizedek óta elárasztanak bennünket hírrel, nincs hiány információban…

Comments are closed.