Minerva Capitoliuma
Minerva Capitoliuma

Néhány héttel ezelőtt kiküldtem egy linket, amely mögött egy kérdőív volt található. A kérdőív a könyv- és magazinolvasási szokásokat volt hivatott feltérképezni, a HősNők.hu olvasóinak körében.

Nyilván nem meglepetés, hogy a Minerva Capitoliuma első megjelenésének előestéjén kíváncsiak voltunk arra, hogy jelenleg milyenek a fogyasztói szokások.

A legnagyobb várakozás az „Előfizetsz valamelyik magazinra?” kezdetű kérdést övezte részünkről (ez mondjuk titkos információ volt, de a titkok arra valók, hogy megosszuk őket :)).

Mint kiderült, az olvasók – pontosabban: a kérdőívet kitöltők, de egyébként az olvasókat tekintve reprezentatív a minta – 79%-a nem fizet elő semmiféle folyóiratra, magazinra, újságra.

Ez számunkra azért fontos információ, mert Minervácskánk – házon belül így hívjuk 🙂  – csak és kizárólag éves előfizetés keretében vásárolható meg.

Volt még számos olyan eredmény, aminek alapján átértékeltünk bizonyos dolgokat a Minerva Capitoliumával kapcsolatban is, illetve volt jó néhány olyan eredmény is, ami visszaigazolás volt arra nézve, hogy igen, tökéletesen eltaláltuk azt a Minervával, amit az olvasók szeretnének.

A részleteket sajtóközleményben tudatjuk majd mindenkivel, de most térjünk át a nyertesekre!

A kérdőívet kitöltők között három darab Minerva Capitoliuma előfizetést sorsoltunk ki, ahogyan azt ígértük.

Íme, a három nyertes neve – e-mailben felvesszük velük a kapcsolatot, és egyeztetünk, hogy hová küldhetjük a következő 12 hónapban a nyereményüket.

Gratulálunk tehát:

Gábor Adrienn-nek, Kiss Krisztinának, és Faragó Évának!

Mindjárt mennek az e-mailek, és szeptember 6-án már a csomagok is útnak indulnak!

Jó olvasást mindenkinek, és kellemes vasárnap estét!

Rita

12 thoughts on “Sorsoltunk! A nyertesek pedig…”

 1. Hát ezt el sem hiszem… NYERTEM!!!! 🙂 🙂 🙂
  Hurráááá!

  Nagyon köszönöm a nyereményt, Rita!

  G.A. 🙂

 2. Teljesen meglepődtem, hogy a nevemet láttam a nyertesek között! Naaaaagyon örülök!!!!!
  Én is nagyon köszönöm a nyereményt, Rita!

 3. Ada, Éva nagy-nagy gratula! :)) És nagyon szivesen!

  Kriszta, ha nyertél volna visszakaptad volna a pénzt természetesen! 🙂

 4. Kriszta, nem kell megvédeni!
  Abszolút egyetértek a cikkben foglaltakkal, pont ezt éreztük mi is, ezért is születettem meg a Minerva 🙂
  Nyitott kapukat döngetnek a cikkben-kommentekben, de majd teszünk róla a következő hónapokban, hogy minél többen tudjanak majd Minervácskánkról 🙂
  Nagyon örülök az ilyen felvetéseknek, mert nyilvánvaló visszaigazolás arról, hogy a lehető legjobb úton indultunk el!

 5. Igen, mert azt írják, hogy papíron nincs olyan folyóirat. A neten kicsit jobb a a helyzet.

 6. Ja, az eszembe jutott még délután, hogy azzal viszont nem értek egyet, hogy feminista, vagy genderérzékeny kiadványra van szükség.
  Ne akarjuk a világra ráerőltetni a gender egyensúlyt, mert mi, emberek, képtelenek vagyunk felfogni az egyensúly lényegét. Azt mindenkinek magában kell keresnie 🙂 Kezdjük nagyon-nagyon „kicsiben”, az egyéneknél. Az egyének aztán majd megteszik, amit meg kell tenniük. Feltéve, ha tényleg megteszik, nem pedig csak beszélnek róla 🙂

 7. Ezek tematikus oldalak – és ők fontos dolgokat mondanak ki, amiket mások nem.
  Mondanak közte olyasmit is, amivel néha nehéz fullra egyetérteni – de ez így van rendjén, egy gender site-nak is megvan a maga feladata, akkor is ha néha egyoldalúnak tűnik.
  De fontos hogy eggyel több helyen lássák a nők hogy van más téma is.
  Nyilván pl a mozgás-téma is egyoldalúnak tűnhet 🙂

 8. MonspartSarolta: „Fontos, hogy a nő, az legyen nő. Akkor is, ha sikeres. A női szerepet nemcsak a szokásos „konyha-fakanál”, „gyerek–nevelés”, „házimunka-rabszolga” stb. párosok jelentik, hanem ez a szerep egy életstílus, egy emberközpontúság, egy családi életmód-karmesterség. A karmester példakép, minta a család minden tagja előtt. A női karmester jó erőben kell, legyen. Csak egészséges lehet, ehhez rendszeresen edzenie is szükséges. Függetlenül korától, végzettségétől és munkaviszonyától, valamint „zenekarának”, azaz családjának nagyságától.”

  Monspart Sarolta a NőiMozgásfesztivál (szeptember 5., Millenáris) fővédnöke

Comments are closed.