Répatorta

Nem azért, mert elbíztam magam, és azt képzelem, hogy eztán már recepteket is közzé kell tennem, de ez annyira istenien sikerült, és annyira egyszerű (!) és egészséges, hogy megosztom veletek, hátha kedvet kaptok.
Répatorta

Hozzávalók:
  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 reszelt alma (opcionális)
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál citromlé, és a citrom reszelt héja
  • 20 dkg nádcukor
  • 12 dkg (bio) tönkölybúza liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 10-15 dkg darált dió (vagy mogyoró)
  • 1 Mascarpone
  • 1 tábla fehér csoki
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény
habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, majd belekeverjük a tojás
sárgákat, a sütőporos, szitált lisztet, a darált diót, és a reszelt répát és almát.
Kivajazott tortaformában,
előmelegített, közepes hőfokú, 180
°C – os sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 50 perc). A mázhoz a csokit megolvasztjuk és összekeverjük a Mascarponéval. Megkenjük vele a tortát, az oldalát is, és megszórjuk dióval.
Az én tortaformámhoz kicsit emelni kellett volna az adagokat, ezért lett ilyen lapos, nagymamám szerint annyira finom volt, hogy jobb lett volna, ha nagyobbakat haraphattunk volna belőle, de nekem így is jó volt. Kár, hogy akinek csináltam (Bálint öcsém), nem szereti a répatortát… Pedig semmi répa íze nem volt, erre Győző a tanúm, aki utálja a répát de ez még neki is ízlett, és ha a bevonatot leszámítjuk, akkor még az egészségesebb torták közül való.

Bobó

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/