Volt egyszer egy olyan sérelmem, amiről úgy gondoltam, hogy már régen letudtam magamban… Mígnem egyszer csak arra ébredtem egy nagyon késő éjszakai órán, hogy zakatol az agyam azzal a régi üggyel kapcsolatban, és nem hagy nyugodni.

Nagy nehezen visszaaludtam, másnap éjjel pedig valami borzasztó harcolósat álmodtam, azzal az illetővel, akitől a sérelmem eredt. Ez így ment hetekig. Hol ébren voltam fél éjszakát, hol pedig rosszakat álmodtam, de nem hagyott nyugodni a dolog, és nagyon gyorsan eljutottam arra a szintre, hogy már nappal is idegesített a helyzet.

Vagy olvastam valahol, vagy ösztönösen ráéreztem, már nem tudom, hogyan volt pontosan, de elkezdtem levelet írni az illetőnek. Tudod, olyan kipakolós, beolvasósat. Nem válogattam meg a szavakat, írtam, ami jött, voltak olyan kifejezések benne – káromkodás -, hogy addig nem is tudtam róla, hogy én tudok olyat…

15 oldalnyi értekezés után kezdtem azt érezni, hogy elszállt az erőm. De úgy kompletten, alig bírtam emelni a karomat is (számítógépen írtam, nem kézzel). Lefeküdtem aludni, és soha többé nem álmodtam rosszat, soha többé nem riadtam fel és nem agyaltam fél éjszakákon át. Egyszerűen kitettem magamból az összes gondolatot.

Ági nap mint nap gyakorolja ezt, nem csak problémáknál, hanem ötleteknél, terveknél is, mert bevallása szerint, ha ezek feltorlódnak, és ott tolakodnak az ember agyában, akkor zavarják egymást. Így aztán kiírja magából, ahogy jön, aztán papíron átlátva egészen másképp fest a dolog (gyanítom, vetett már el így végleg ötleteket, holott gondolatban még jónak tűntek… Igaz Ági? :)).

Ida viszont azt mondja az Új Hold újat hozhat című, nagyon gyakorlatias cikkében, hogy írd ki magadból a cuccot, de aztán vagy égesd el, vagy ásd el valahol. Ha már lúd, legyen kövér, szerintem érdemes egy erdőben elásni :).

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Érdekes módon, ezt a módszert a gyakorlatban kipróbálás után, friss sérelmeknél valahogy eszembe nem jutott volna használni. De éppen Ida javaslatára, egy nagyon friss esetnél, amikor megbántottak, abban a szent minutumban, ahogy kitört a patália, már készítettem is elő a lelki kipakolásomat, beolvasásomat. És tökéletesen működik! 2 nap alatt letudtam egy olyan helyzetet magamban, ami enélkül a módszer nélkül szerintem még mindig itt lenne bennem, feldolgozatlanul.

Próbáld ki!

Olvass be neki!

Írd meg neki, ne hagyj ki semmit!

Hibáztasd, vesd a szemére, olvasd a fejére a bűneit, majd végezd ki..

Az írást… Nem az illetőt 🙂
Égesd el, vagy temesd el, szó szerint, így el tudod engedni a téged mérgező, visszavető, hátráltató negatív érzéseket. Ez a te érdeked!

Tippem: a beolvasás csak kivételes esetekben juthat el ahhoz, akinek szól, mondjuk akkor, ha még vársz tőle valami reakciót. De ha hónapokkal, évekkel ezelőtti sérelmet szeretnél így lezárni, akkor nem kell, hogy eljusson az illetőhöz, mert nem az a lényeg, hogy Ő tudja, hanem az a lényeg, hogy te kitedd, kirakd, kitakarítsd magadból ezt a féket.

Jó beolvasást, és aztán jó elásást! De ha tüzeskedni szeretsz jobban, akkor hajrá! 🙂

6 thoughts on “Haragszol rá? Ásd el az erdőben!”

 1. Sziasztok! Elég régóta alkalmazom ezt a módszert, igaz én nem írom le, csak este elalvás előtt gondolatban olvasok be az illetőnek, aki megbántott. Eddig mindig sikerült “kigondolni” magamból a rosszat. Az az érdekes, hogy pont tegnap azon gondolkoztam, hogy vajon jó módszer-e ez, elég-e ahhoz, hogy feldolgozzam a sérelmeimet (úgy gondolom, igen), de most megerősítést kaptam, köszönöm!

 2. Én is alkalmazom ezt a módszert. Kamaszkorom óta.
  Boldogságnaplót is írok, a napi apró örömeimről: pl.: Láttam gyönyörű pilangót a nyári orgonánkon. Vagy amikor a két gyerkőcöm rajtam feküdt, és csak öleltek. És mikor mondják, hogy szeretnek. Vagy egy jóleső beszélgetés, és séta, egy kedves, bátorító szó, pillantás, kézfogás a párommal, simogatás…..ilyeneket szoktam. És olyan üde, boldog leszek tőle. 🙂
  A kiírás szuper! Én így raktam le egy súlyos, 5éve bennem lakozó sérelmet. Fél évig írtam, írtam, és egyszer csak már nem érzem, ha rágondolok. Örültem. Sikerült(!) leraknom, megbocsátani.

 3. Lili, ez szuper jó rezgésszint emelő módszer, amit írtál, a boldogságnapló!
  Nagyon sokaknak az is nehezükre esik, hogy egyáltalán észrevegyék a pillanat szépségét, varázsát, melengetően pozitív hatását.

  Nekem egy elég hosszú negatív időszak után szinte félelmetesnek tűnt ÖRÜLNI! Aztán persze gyorsan rászoktam 🙂

 4. Nekem nagyon bevált a máglyarakás…
  Amikor már mindennel tele a hócipő, akkor nekiesünk a szomszédból átnyúló, fél kertet elfoglaló akácosnak.
  Vágunk szép, hosszú, egyenes ágakat, a többit meg feldaraboljuk, máglyát rakunk, amikor leégett a cucc, szalonnát sütünk.
  Gyújtósnak meg tökéletesek az ilyen kibeszélős levelek…
  😉 🙂

 5. Kedves lanyok!

  Jot nevettem, szorakoztam es tanultam toletek es regi jo szokasaimat ujraelesztettem gondolataitokat olvasva. Bizony az anyazos levelek nagyon hatasosak es ha utana szukseg van arra, hogy a sertovel igazan kommunikaljunk, akkor mar udvariasabb formaban lehet tenni es a szines szavakat nem vegyitjuk bele a mondanivalonkba. En is hasznalom mar evek ota ezt a modszert, de volt olyan is, mikor baseball utot vettem, mert szuksegem volt a fizikai levezetesre es kimentem a parommal a tengerpartra, ahol senki nem jart es orditottam, anyaztam es hulyere vertem a homokot es az elszaradt fuvet. Utana kezet formaltam fadarabkakbol es ugy kepzeltem, annak a keze volt, aki sertett es meggyujtottam. Amig egett, addig meg jol leanyaztam es elkuldtem egy-ket meleg helyre es utana, mint aki jol vegezte dolgat hazamentem es jot rohogtem az egeszen. Nekem ez nagyon jo, mikor fizikailag is le akarom vezetni a duhomet.

Comments are closed.