Nagy Eszter a számból vette ki a szót az előző írásával (és köszönöm, hogy gyűjtött karácsonyi énekeket), mert én is az éneklésről szerettem volna írni, és fogok is. 🙂

Karácsonykor és környékén talán még azok is dalra fakadnak, akik egyébként nem szoktak takarítás, fürdés, munka, stb. közben énekelgetni saját maguknak. És most mindegy, hogy azért nem énekelnek-e, mert nincs önbizalmuk, vagy azért, mert hamisnak érzik a hangjukat, vagy éppen azért, mert az éneklést a környezetük cikinek tartja. A karácsony hagyományosan az ének ünnepe is. Ilyenkor az ciki, ha valaki nem énekel. 🙂 Főképp, ha közösségbe jár.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Még emlékszem, hogy az óvodában mennyi karácsonyi dalt tanultunk. És bizony most sokszor meg kell erőltetnem az emlékezetemet, hogy eszembe jusson egy-egy versszak vagy nóta. És én még azok közé tartozok, akik jártak énekkarra is, énekeltek szüreti bálokban táncolás közben, és a gyereküknek is szeretnek énekelni… Szerencsére segítségemre van az Internet, ahol a bőség zavarával lehet küzdeni dalszövegeket tekintve.

Az éneklés maga fizikailag úgy néz ki, hogy a torkunkban rezegnek a hangszálaink, változó frekvenciákon, amely hatására az egész testünk rezgésbe jön. Ezáltal, hogy a testünket átrezgetjük, sok negatív energiát, szorongást, félelmet, rossz érzelmeket tudunk harmonizálni magunknak a saját hangunkkal. Próbáltad már érezni a testedben az énekhangod által kiváltott hatásokat? Nem? Akkor rajta, itt az ideje. Nem véletlenül mantráznak olyan sokat a távoli keleten a jógik! A mantrákkal a saját egészségüket, a saját magas rezgésszintjüket tartják fent!

Azt is gondolom a témáról, hogy olyan dalt kell kiválasztani, amit szeretünk. Ha olyat énekelsz, ami nem neked való, akkor a tested-lelked energiaáramlására rossz hatással lehetsz. Bármilyen dalt énekelhetsz, legyen az popsláger, népdal, rockopera betétdal vagy éppen mese főcímdal. Vagy éppen karácsonyi dal. Mostanában a lányom altatása úgy néz ki például, hogy a Hull a pelyhes-t, a Kis karácsony nagy karácsony-t és a Suttog a fenyves zöld erdő-t énekelem neki, amíg el nem lazul. 🙂 Szereti őket.

És az is teljesen mindegy, hogy hamisan énekelsz-e vagy sem. Gyakorolj! Az énekesek is úgy képzik a hangjukat, hogy próbálkoznak így-úgy-amúgy, tornáztatják a hangszalagjaikat, és azok előbb-utóbb beolajozódnak. Rájönnek, hogyan kell a hangokat képezni.

Kellemes karácsonyi és egyéb énekléseket is kívánok nektek!

Szalkai Titi

www.lelkirendrakas.hu

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

3 thoughts on “Varázsének”

  1. Titi !
    ezt nagyon eltaláltad !! 🙂
    még oda kellett volna írnod, hogy mindenképpen próbálja ki aki elolvasta a cikket…kiváncsiságból…kisérletezés miatt…lélekemelőnek…stresszoldásnak…mindegy miért !..
    …mert működik 🙂 🙂

  2. Az ének, a tánc, minden, ami megrezegtet, ugyanúgy nyugtató, stresszoldó hatású. Gyakrabban kell eszünkbe jusson 🙂

Comments are closed.