Hogyan gazdagítja a meditáció a vallási életünket

Len Dubi tiszteletes a keresztény egyház köztiszteletben álló tagja, aki Chichagoban teljesít lelkipásztori szolgálatot, és már 30 éve rendszeresen gyakorolja a Transzcendentális Meditációt.

Len Dubi atyával és John Hutchinson tiszteletessel megközelítőleg két órás beszélgetést folytattunk, hogy beszámoljanak tapasztalataikról. Az idő a beszélgetés alatt gyorsan elszállt, viszont még most is mélyen meghatva és fellelkesítve érzem magam annak jelentőségétől, amit mondaniuk kellett. Nem meglepő, hogy ez az érzés azóta is bennem van.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Len Dubi atya, és Hutchinson tiszteletes pezsgő lelkesedéssel számoltak be saját, hosszú évek óta tartó rendszeres Transzcendentális Meditáció gyakorlásukról, amelyet a következőként foglaltak össze:

  • alapvetően nem vallási természetű gyakorlat,
  • véleményük szerint nem ütközik vallásos hitükkel,
  • csak gazdagítja keresztény hitüket.

Elmondásuk szerint napi rendszerességgel meditálnak – még azelőtt szokták elvégezni a meditációs gyakorlatot, hogy megkezdenék reggeli imáikat és elolvasnának az előírt szövegeket. Ezt azért teszik, mivel a meditáció lecsendesíti az elmét, a testét, és a szívet – valamint a kereszténységben megélt lelki életüket gazdaggá és teljessé teszi.

Ez volt az első alkalom, hogy Len Dubi atya kamera előtt beszélt arról, hogy TM gyakorlása milyen behatással van személyes életére és lelkipásztori hivatására, egyben ez volt az első beszélgetésünk, amelyet a Transzcendentális Meditációt gyakorló, különböző vallású egyházi személyekkel készítettünk.

„A Transzcendentális Meditáció egy híd, amely elmélyíti vallásos elkötelezettségemet” – magyarázta Dubi atya. „Minden reggel meditálok, mielőtt szentmisét mondok. Ezáltal magamat belül sokkal tisztábbnak, összpontosítottnak és sokkal csendesebbnek érzem… Gazdagítja, növeli megértésünket és erősíti imáinkat. Továbbá számomra lehetővé teszi, hogy tudatos kapcsolatba kerüljek egy olyan erővel, amely nagyobb, mint önmagunk.”

MeditációPortál

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---