sportolj az életedért!

Evés és semmittevés? – Miért dönts a sport mellett?

A sport nélküli életmód veszélyei, avagy miért érdemes aktívan élnünk. Rábeszélünk a sportolásra!

Az inaktív életmód számtalan veszéllyel jár hosszútávon, de hatása már akár kis időn belül is érezhető. A mozgás hiánya a szervezet egészét terheli, jobban, mintha kilométereket futnál naponta.

Az inaktív életmód következményei:

 • túlsúly és ennek velejáróinak kialakulása
 • magas vérnyomás
 • magas vércukorszint
 • magas koleszterinszint
 • narancsbőr kialakulása
 • boka, térd, csípő, derék, hát és nyaki fájdalmak
 • izületi és izom merevségek
 • továbbá egyéb fizikai és mentális problémák megjelenése
 • enerváltság
 • kedvtelenség, céltalan, kilátástalan életgondolatok kialakulása
 • az élet jó dolgainak elutasítása
 • féltékenység, rosszindulat kialakulása, az aktívabb, sikeresebb társunk iránt
 • szégyenérzet, befordultság, önmagunk nem szeretése és az élet elutasítása
 • bátortalanság, visszahúzódás

Mi történik veled, ha aktivizálod az életed?

Minden megváltozik. Ugyanis te magad is megváltozol. Ha úszni jársz, akkor úszó leszel. Ha futni szeretsz, akkor futóvá válsz. Ha a túrázás a mindened, akkor szakavatott túrázó fog belőled válni. Mindezek mellett persze maradsz az is, aki voltál, de az életedet kiterjeszted a világban. Szó szerint nagyobb lesz a kiterjedtséged, de nem testileg – mert a testeddel pont az ellenkezője történik a rendszeres mozgás hatására: karcsúsodik, zsírtalanodik, izmosodik, vitalizálódik -, hanem a pszichikai energiáidat tekintve.

Több leszel! A legjobb éned, a legjobb oldalad fog előtérbe kerülni, és minden egyéb másra több energiád lesz.

Sokan nem érzik a mozgás szükségességét, és elhiszik azt, hogy 40 évesen már sántítani kell, fájnia kell a deréknek, krahácsolással kell ébredni minden reggel, mindenfelé zsírpárnákat kell felpakolni, és rendszeresen kell látogatni az orvost, nehogy magányosnak érezze magát…

Az igazság az, hogy 80-90 éves korodban is lehetnél olyan fitt, mint 30 évesen, de minden egyes lustulással, mozgás nélkül töltött nappal egyre közelebb hozod a vég óráját, továbbá egyre nagyobb valószínűséget teremtesz annak, hogy a vég órájához járókerettel és oxigénpalackkal kell majd elvánszorognod.

21 éves korunkig növekszünk,majd ez után drasztikusan lecsökken a növekedési hormon szintje a testünkben. Onnantól kezdve indul a pusztulás. Mivel a testedben az agyadnak van a legtöbb energiára szüksége, a nem szükséges, nem használt szerveket, például az izmokat kacagva odadobja az enyészetnek a szervezet, mert hát ha nem használod, akkor nincs is többé rá szükség!

Ha mellé még dohányzol is, mérgekkel tömöd magad – mint például gluténnel -, akkor gyorsítod ezeket a leépülős folyamatokat. 29 évesen már öregnek fogod magad érezni. Ezt akarod? Szerinted erre születtél? És mi lesz még a neked szánt, hátralévő 60 évvel? Ágyban töltöd, betegen?

Azt szokták mondani, hogy az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy elkótyavetyéljük. De én másképp közelíteném meg: az élet túlságosan izgalmas ahhoz, hogy a tested börtönében rostokolj, és alig túl a harmincon már csak nosztalgiázásra legyen erőd.

Az agyad fittsége és a tested fittsége szorosan összefüggnek. Minél ruganyosabb a tested, annál ruganyosabbak a gondolataid is.

Nem kell mindenkinek testépítővé vagy futóbajnokká válnia, és az életedet sem kell kockáztatnod az extrém sportokkal. De ha még 80 évesen is érteni akarod a híreket, és emlékezni akarsz arra, hogy hová tetted a szemüvegedet, akkor MOST emeld fel a hátsódat, és csinálj néhány guggolást, vagy menj legközelebb gyalog a boltba!

Mozogj az életedért!

Hajrá, menni fog!

 

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

2 thoughts on “Evés és semmittevés? – Miért dönts a sport mellett?”

 1. Szia! Jó kis cikk 🙂
  Nekem főleg azért tetszik, mert a mozgásnak nemcsak a fizikai előnyeit jelzi. A lelkiek legalább olyan fontosak, igaz-e? 🙂

 2. Igen a rövidtávú elégedettség a „de jó megcsináltam”!,a hosszútávú pedig a büszkeség mert meg tudom csinálni!

  Mozogni kell!!!!

Comments are closed.