Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel

Nagyon különleges, pikáns kacsacombot készítettem. A kacsahús, amúgy is a kedvenceim közé tartozik, de általában csak simán fűszerezve, fokhagymával, rozmaringgal szoktam sütni. Most egy kissé más összeállításban készítettem. Mondanom sem kell, nagyon finomra sikeredett. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak ajánlom, próbálja ki ezt a változatot.

Hozzávalók 2 személyre:

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel

2 db kacsacomb
A páchoz:
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sárgabaracklekvár
1 mokkáskanál, durvára darált színesbors keverék
3 ágacska friss rozmaring
1 kiskanál őrölt kömény
1 dl olaj

A töltelékhez:
10 dkg magozott meggy (fagyasztott)
5 dkg kockázott bacon
0,5 dl meggy pálinka
1 csipet őrölt szegfűszeg
só, bors ízlés szerint

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel

A rizslepényhez:
15 dkg rizs
1 dl főzőtejszín
2 db tojás
1 evőkanál burgonyakeményítő
1 db babérlevél
só, bors ízlés szerint

1 db póréhagyma
2 dkg vaj
só,bors ízlés szerint

A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve, vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.

Másnap, egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet és hozzáadjuk a pálinkát és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.
Félretesszük kissé hűlni.

A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconos meggyel megtöltjük és hústűvel, vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel

Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vízet aláöntve megpároljuk.

A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. A villával, vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tüzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk, minkét felüket szép pirosra.

Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.

Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé, a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/