Hot dog kenyér fázisfotókkal

A profi oldalak azért sikeresek, mert egy halom jó szöveget tudnak folytonosan ismételni, olyanokat mint pl.: “az első magyar fázisfotós oldal” és egyéb ilyen jól hangzó dolgok:) Én is, de más gasztroblogos is fázisfotózik évek óta:) de mi szégyelljük ezt folyton hangoztatni. No de ahogy a görög mondja: “aki szégyelli magát, az veszít” és bizony ebben igazuk is van. Ami a mai témánkat illeti, még valamikor a múlt hét előtt készítettem, de mivel sok fotó tartozik hozzá és egy becsületes leírás, ezért halogattam, mert nem volt időm. Most a két nagyfiú látogatása között gyorsan beírom, mert elkallódik és legközelebb kereshetem, merre van.
Ez is kenyértészta, a következők jellemzik:
1. fontos a liszt minősége, de mivel zsemle típusú kenyér, ezért nem kenyérliszt hanem finomliszt kell hozzá
2. meleg vizecske kell hogy szépen keljen a tészta
3. akkor csillogó a teteje, ha tojással kenjük meg, én nem tettem, mert sajnáltam rá a tojást, csak tejjel kentem, ezért nem lett tökéletes a kinézetele
4. kell bele író vagy joghurt
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
140 gr joghurt
2 dl tej
1 tojás
0,5 dl olaj
1,5 tk só
1 tk cukor
2 ek burgonyapehely
2,5 dkg élesztő vagy 1/2 kg liszthez való száraz élesztő (1 tasak)
Lisztből én a kék Allatini lisztet használom mindenhez, amibe nem kalács vagy kenyértészta kell. Ezen az van feltüntetve, hogy mindenre jó finomliszt- Joghurtból mindig a lecsöpögtetett juh-joghurtot, olajból napraforgóolajat és nem olívát.  A fentieket összegyúrom, a tejet melegen öntöm az összekavart száraz alapanyagokhoz. Jól kidolgozom a tésztát. Kapok egy 1 kg-s labdát belőle.
Ezt 5 egyenlő részre osztom. A képen látható mérlegem sajnos nem felel meg sem a hamburgerzsemle, sem a hot-dog kifli, sem a kis kalácsok készítésének, mert nem tudok vele pontosan mérni. Ugyan szemre is lehet dolgozni, de akkor lesznek a zsemlék, kiflik, stb. teljesen egyformák, ha rendesen lemérjük a darabokat, hogy egyforma súlyúak legyenek. Ehhez pedig digitális mérleg szükségeltetik, nekem ez lesz a következő szerzeményem. Nincs valaki aki a cégét szeretné reklámozni és megdobna egy céges digitális mérleggel?:)
Minden darabot először labdává formázok a kezemben, majd utána téglalap alakúra nyújtom.
A téglalap csak enyhén az, majdnem kocka. Egyik sarkától fogva szépen felcsavarom:
..majd középen félbevágom és tepsibe helyezem.
Letakarom tiszta konyharuhával és egy nylonnal, ezek mind speciálisan erre a célra vannak használva, külön fiókban állnak a konyhámban, semmi másra nem használom őket.Duplájára hagyom kelni a kifliket.
Ezután megkenem őket, legjobb tojással, hogy szép fényesek legyenek és kisütöm őket 180 fokon, középső rácson, addig amíg szép pirosak lesznek.
Fakanállal lyukat fúrok bele és beleteszem a virslit, több kevesebb sikerrel:)
Ez a recept is Limarától származik.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---