Újévi szerencse pogácsa – Gorgonzolás, medvehagymás

Újév alkalmából négy levelű lóhere formájúra szaggattam ki. A sütés során kicsit deformálódott, de azért talán felismerhető. Remélem 🙂
Ha már lóhere, akkor valami zöld is kell bele, legyen hát zöld fűszeres. Még a nyáron sok medvehagymát, petrezselymet fagyasztottam, így most ezeket használtam fel a tésztába.

Hozzávalók:
200 gr rozsliszt
300 gr fehérliszt
150 gr joghurt

100 gr gorgonzola
1 ek cukor
25 gr friss élesztő
1 ek só
2 ek kacsazsír
medvehagyma (fagyasztott)
petrezselyem (fagyasztott)
2 mk fokhagyma granulátum
Elkészítése:
  1. A joghurtba belemorzsolom az élesztőt és a cukorral elkeverem. Meleg helyen felfuttatom.
  2. A lisztet, sót, kacsazsírt, zöldfűszereket, a felfuttatott élesztőt hozzáadom. Kidagasztom.
  3. Kb. másfél-két órát kelesztem.
  4. Kinyújtom. Hajtogatom. Kelesztem.
  5. Ezt háromszor megismétlem.
  6. A végén kb. 1 cm vastagra nyújtom, kiszaggatom.
  7. A tetejére egy apró csipet reszelt sajtot teszek.
  8. 180 C fokon légkeveréssel, nagyon vízgőzös sütőben megsütöm.

A kacsazsír miatt napokig friss marad. Naaaagyon finom.

Mackókonyha

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>