Újévi szerencse pogácsa – Gorgonzolás, medvehagymás
Újév alkalmából négy levelű lóhere formájúra szaggattam ki. A sütés során kicsit deformálódott, de azért talán felismerhető. Remélem 🙂
Ha már lóhere, akkor valami zöld is kell bele, legyen hát zöld fűszeres. Még a nyáron sok medvehagymát, petrezselymet fagyasztottam, így most ezeket használtam fel a tésztába.
Hozzávalók:
200 gr rozsliszt
300 gr fehérliszt
150 gr joghurt
100 gr gorgonzola
1 ek cukor
25 gr friss élesztő
1 ek só
2 ek kacsazsír
medvehagyma (fagyasztott)
petrezselyem (fagyasztott)
2 mk fokhagyma granulátum
Elkészítése:
- A joghurtba belemorzsolom az élesztőt és a cukorral elkeverem. Meleg helyen felfuttatom.
- A lisztet, sót, kacsazsírt, zöldfűszereket, a felfuttatott élesztőt hozzáadom. Kidagasztom.
- Kb. másfél-két órát kelesztem.
- Kinyújtom. Hajtogatom. Kelesztem.
- Ezt háromszor megismétlem.
- A végén kb. 1 cm vastagra nyújtom, kiszaggatom.
- A tetejére egy apró csipet reszelt sajtot teszek.
- 180 C fokon légkeveréssel, nagyon vízgőzös sütőben megsütöm.
A kacsazsír miatt napokig friss marad. Naaaagyon finom.
Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>
Kapcsolódó cikkek:
Túrós-málnás ketogén desszert
Gluténmentes étrend egy hétre
Kérdezz-felelek a gluténmentes étrendről
Gluténmentes és magaddal viheted. Mi az?
Hogyan álljunk át gluténmentes étrendre, és hogyan ne?
Hazai siker, amire büszkék lehetünk
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Pizza házilag: sonkás bazsalikomos, csirkemájragus
Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával, citromos-petrezselymes olajjal
Véget ért a Patricius Borház, borfalat versenye...