Marharagu spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

Marharagu spárgával

60 dkg marhahús (lapocka vagy nyak)
6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
1/2 csokor zöld spárga
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db zöld paprika
2 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál kacsazsír
1 teáskanál liszt
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan felszeletem, az újhagymát centis darabokra vágom, a paprikát ujjnyi vastagra, a zöldpaprikának az erét is eltávolítom, hogy ne legyen nagyon erős, a paradicsomokat gerezdekre, a spárgát pedig 2 centis darabokra vágom. A bacon szeleteket két ujjnyi szélesre szeletelem, kisütöm a zsíron, majd a vékony csíkokra vágott marhát, hagymát és fokhagymát is hozzáadom, és együtt pirítom. Sózom, borsozom, és meghintem majoránnával és köménnyel.

Marharagu spárgával

Miután a hús kissé megpirult, hozzáadom a lisztet, ezzel is pirítom pár percig, majd felöntöm egy kevés vízzel és fedő alatt puhára párolom. Ilyenkor, ha a hús nem akar puhulni, cselhez folyamodom, beleteszem a kisebbik kuktába és fél óra alatt, puha, omlós lesz a hús. Majd visszateszem a magasabb falú serpenyőbe és úgy folytatom a főzést. Mikor a hús már kellően megpuhult, hozzáadom a többi zöldséget és pár perc alatt készre főzöm. Szeretem, ha a zöldségek ressre, azaz roppanósra párolódnak, mert így még megőrzik vitamin tartalmukat és van mit harapni az ételben. Rizskörettel tálalom.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/