Mandulás-almás tekercs, fűszeres narancsmártással

Ismét egy újabb kihívás… készítettem egy finom sütit a SPAR Chef versenyre a szokásos 5, általuk megadott alapanyag felhasználásával. A mostani 5. forduló alapanyagai: leveles tészta, tejföl, tojás, mazsola, mandula. Íme ez lett az eredmény:

Ez a desszert a karácsonyi menü része is lehet, mert a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően látványa és ízvilága az ünnepi asztalra kívánkozik. Elkészítését tekintve rendkívül gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.

Mandulás-almás tekercs, fűszeres narancsmártással

Hozzávalók 8 személyre:
1 csomag leveles tészta
5 db alma
5 dkg mazsola
10 dkg mandula
3 evőkanál tejföl
5 dkg barna nádcukor
0,5 dl rum
1 kiskanál őrölt fahéj
2 evőkanál narancslekvár
1 db tojás

A narancsmártáshoz:
4 db narancs
3 evőkanál méz
2 dkg friss reszelt gyömbér
1 db fahéjrúd

Elkészítés:
A mazsolát előzőleg rumba áztatjuk, a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, az almákat megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, majd vékonyan szeleteljük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. A felületén egyenletesen elkenjük a 2 evőkanál narancslekvárt, rátesszük a szeletelt almát, majd a pirított mandulából két evőkanálnyit félre teszünk, a többit rámorzsoljuk az almára. A mazsolát is elosztjuk rajta a rummal együtt. A tejfölt elkeverjük a barna cukorral és egy kiskanál őrölt fahéjjal és ezt a keveréket, kanállal elosztjuk a töltelék tetején. Az egészet óvatosan feltekerjük, a végeket behajtjuk és a tetejét lekenjük egy felvert tojással és a félretett mandulát a tekercs közepén végigszórjuk. Hústűvel pár helyen megszúrjuk és előmelegített sütőbe téve, 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

A gazdagság receptje
Mandulás-almás tekercs, fűszeres narancsmártással

A narancsmártáshoz a narancsokat megtisztítjuk, eltávolítjuk az összes fehér héj részt is, majd apróra vágva edénybe tesszük és elkezdjük főzni a mézzel. Hozzáadunk egy fahéjrudat, és belereszelünk egy kis darab friss gyömbért és így főzzük amíg elkezd besűrűsödni, majd kivesszük belőle a fahéjat, botmixerrel kissé pépesítjük és sűrűre főzzük.

Tálaláskor a süteményt szeleteljük és narancsmártással kínáljuk.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Vélemény, hozzászólás?