Húsvét – Sonkás-tormás krémmel töltött tojás, bazsalikommal
Egy nagyon egyszerű, finom töltött tojás receptjét hoztam ma. Jól mutat az ünnepi asztalon, de egy pirítós mellé reggelire is, amikor nem kell rohanni, mikor ráérünk és kicsit több időt tudunk fordítani a reggeli elkészítéséhez.
Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal |
Hozzávalók 2 személyre:
3 db tojás
2 vékony szelet házi, füstölt, főtt sonka
1 evőkanál ecetes tormakrém
1 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
5-6 levél friss bazsalikom
só, bors
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Sonkás-tormás krémmel töltött tojás bazsalikommal |
Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/