Gordon Ramsay egytál étele. Mi ez paella, rizottó?

Gordon Ramsay készített valami hasonlót az egyik műsorában. Sajnos nem találtam meg a net-en a pontos receptet. Valójában az elkészítési mód ragadta meg a fantáziámat. Végre egy rizsétel, ami mellett nem kell ott állni egy órát! (Imádom a rizottót, de nincs türelmem folyamatosan kevergetni, adagolni a húslét…stb.)

Ezért megalkottam a saját, medvecsemege variációmat 🙂

Mi is került bele?
500 gr barna rizs

Zöldségek:
1 nagy póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
250 gr brokkoli
fél csomag halványító zeller (más néven zellerszár)
500 gr champion gomba
2 nagy sárgarépa

Húsok:
250 gr lazac
700 gr ördöghal

Fűszerek:
250 ml paprika krém (mártogatós, recept itt.)
250 ml darabos paradicsomkonzerv
500 ml zöldségleves (házi)
olíva olaj
víz

Hogyan készítettem?

Elővettem a legnagyobb fém lábosomat. A póréhagymát megfonnyasztottam, rádobtam egy gerezd fokhagymát. Mikor jó illatos volt, rádobtam a gombát, vizét nagy lángon elpárologtattam. Jöhettek a zöldségek: zeller, brokkoli szára, sárgarépa. „Al dante” pároltam, kivettem a zöldséges keveréket. Pici olívaolaj és jöhet a rizs. Szép üvegesre pirítottam. Mikor jónak találtam, ráöntöttem a zöldséglevest, majd kb. 2 perc után visszaöntöttem a zöldségeket és lehúztam a tűzről.
Hozzáadtam a halat, a brokkoli rózsákat, a 3 gerezd foghagymát apróra vágva, a paradicsomkonzervet és a paprika krémet. Picit sóztam. Nem akartam túl fűszerezni, a zöldségek tiszta ízére vágytam most.
Sütőpapírral letakartam és 180 C fokos sütőben 3/4 órát sütöttem. Nagyon finom lett!

Mackókonyha

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/