Gasztro ajándék tipp: Karácsonyi kuglóf (narancsos-fügés)
Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg mini füge apróra vágva
20 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
1 ek vanília kivonat
5 dkg vaj olvasztva, langyosan
150 ml frissen facsar narancslé
1 tk mézes sütemény fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
mandulaforgács izlés szerint
A tojások sárgáját, a porcukorral habosra keverem (robotgéppel).
Lassan hozzácsorgatom a langyos vajat.
Jöhet a vanília kivonat feldobni a társaságot. 🙂
Lassan hígítom a narancslével, nem belezuttyantom, inkább óvatosan adagolom.
Jöhet a liszt.
Majd megint egy kis narancslé.
Megint liszt.
Felváltva adagolom, míg olyan lágy, palacsinta tészta állagú lesz a tészta.
Felturbózom a fűszerekkel. (Hmmm, micsoda illat!)
Narancshéj, füge apróra vágva, és a mandulaforgács.
Most jön bele a sütőpor. Hogy miért? Mert ha előbb tenném bele, akkor előbb kezdene el „dolgozni” és nem pont a sütőben szorgoskodna a drágám, pedig neki ott van feladata, nem a konyhapulton.
Hm, mit hagytunk ki?
Igen, a tojásfehérjét. Csipet sóval kemény habbá verem, óvatosan keringőt járatok vele és a tésztával. Amikor már teljesen egymásba habarodtak, kikent kuglóf formába tuszakolom az egész társaságot.
Sütőt 200 C fokra előmelegítem, és 10 percig sütöm ezen a hőfokon. Majd megkegyelmezek nekik és csökkentem 180 C fokra. Még kb. 40 perc kell az illatos finom ellenállhatatlan kuglófnak.
Most, porcukorral meghintve adtam át, de lehet csokival, színes cukrokkal is díszíteni.
Jó étvágyat! 🙂
Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>