Amit főztünk “mindmegettük” avagy, ilyen volt a Mindmegette főzőbuli

A cím alapján lehet, hogy egy kicsit furának tűnik, de tényleg, mind megettük és még finom is volt!

Történt ugyanis, hogy szokásomhoz híven, ismét versenyre adtam a fejem. A Mindmegette.hu és a Philips közös receptversenyére neveztem be márciusban a receptjeimmel. Aztán kaptam egy levelet, hogy örömmel értesítenek, én vagyok az egyike, azon tíz szerencsésnek, akik nyertek és meghívnak a partneremmel együtt egy közös főzőcskézésre, ami április 14.-én szombaton lesz a ChefParade Bécsi úti főzőiskolájában. Ahol, az együtt elkészített ebéd elfogyasztása után, átvehetem Philips nyereményemet. De itt még nincs vége, ugyanis a tíz nyertes közül egy versenyző, a fődíjat viheti haza, ami egy nagyon praktikus, Philips konyhai aprító, botmixer egyedülálló zöldségkockázó tartozékkal. Tehát, még lehetett izgulni, hogy kinek a receptjét választották ki, mind közül a legjobbnak. Megnéztem a Mindmegette.hu oldalán a másik kilenc nyertes névsorát és nagy örömmel láttam, hogy kedves Delimanos versenytársam Annamária (Rozmaring&Csokoládé) neve is ott szerepel. Kísérőmnek, pedig Andit (De jó főzni!) hívtam, aki szerencsére nem utasította el a meghívást, hanem szívesen tartott velem a bulira. Ettől aztán annyira feldobódtam, hogy megismerhetem Őket személyesen, mint egy kisgyerek, alig vártam hogy eljöjjön a szombat. 🙂
Szombaton reggel, irány a főzősuli. Miután megérkeztünk, kávézás közben kicsit ismerkedtünk a hellyel és persze egymással is, aztán megkaptuk az eligazítást, elfoglaltuk a főző pultunkat és nekiláttunk a főzéshez. Azaz, az ebédünk elkészítéséhez. A tavaszi olasz menü a következő volt, a mi tálalásunkban:

Leves:
Cukkinikrémleves bazsalikomos cukkinikockákkal

Cukkinikrémleves bazsalikomos cukkinikockákkal

Főétel:
Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon

Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon

Desszert:

Kávés csokoládé mousse balzsamos eperraguval

A gazdagság receptje
Kávés csokoládé mousse balzsamos eperraguval

A főzés igazi csapatmunka volt, nagyon jó volt Andival dolgozni, annyira összhangban voltunk, olyanok voltunk, mintha egy régóta összeszokott páros lennénk. A tálalásban Andi zseniális ötleteire támaszkodtunk, de persze, azért én is besegítettem 🙂 szerintem nagyon szépek lettek az ételek, és persze finomak is! Annamari és Zsuzsi is nagyon profi módon főztek és tálaltak, és ahogy figyeltem, Ők is nagyon jó párost alkottak. Az egész, napunk nagyon jól sikerült, szenzációs volt! 🙂 Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, és a végén még az izgalmakból is kijutott, ugyanis mire elkészültünk az ételekkel, farkas éhesen, még egy gyors tálalási versenyt is rendeztek, aminek a végeredményét majd csak a májusi Mindmegette Recepttár Magazinban fogjuk látni.

További fotók, illetve beszámoló a főzésről a Mindmegette.hu oldalán található.

Miután megebédeltünk, következett a díjátadás és a fényképezés. Ha nem is a fődíjjal, de egy ilyen praktikus szépséggel térhettem haza:

A jól sikerült főzőcskézés örömére a lányokkal még beültünk a Centrál Kávéházba, ahol egy kis sütizés mellett csacsogtunk egy ideig. Mikor elköszöntünk egymástól, már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ezt mindenképpen meg kell ismételnünk. És lám tessék! Itt az újabb esély az ismétlésre, ugyanis újra receptverseny indul a Mindmegettével és a finom salátakeverékek készítőjével az Eisberggel.
Tehát, versenyre fel! 🙂


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Vélemény, hozzászólás?