Almás-diós palacsinta, karamellel
A palacsinta nálunk mindennapos étel, mivel nagyon szeretjük. Mindig azt teszünk bele, ami épp itthon van. Nagy kedvenc a mákos, a túrós, a vaníliás krémmel töltött, vagy ez az almás-diós, amit, most meg is mutatok. Ez az íz kombináció teljesen ünnepivé varázsolja az egyszerű palacsintát is.
Almás-diós palacsinta, karamellel |
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg finom őrlésű tönkölyliszt
2 db tojás
3 evőkanál barna nádcukor
5 dl tej
4-5 dl szódavíz
1 mokkáskanál só
1 dl olaj
A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsinta tésztává keverjük. Mikor ezzel készen vagyunk, a tésztát fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük az alma tölteléket.
Almás-diós palacsinta, karamellel |
A töltelékhez:
6 db közepes alma
3 dkg vaj
10 dkg darált dió
5 dkg mazsola
10 dkg barna nádcukor
1 mokkáskanál fahéj
0,5 dl almapálinka
Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.
A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsinta sütőben egymás után kisütjük.
A karamellhez:
5 evőkanál cukor
4 dkg vaj
1 dl tej
A cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz, kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.
Almás-diós palacsinta, karamellel |
A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/