Zelleres, olívabogyós csirke (Κοτόπουλο με σέλινο και ελιές)
Egy jó nagy zellergumó üldögélt a jégszekrényemben nagy búsan egy ideje. Nagyon sajnáltam, hogy ennyire hasznavehetetlennek érzi magát és gyorsan készítettem belőle egy finom kaját, melyet darabjaira bontva aztán mindenki igényeit ki lehetett a családban elégíteni:)

Ez a kaja is, mint a legtöbb ebben a blogban, a mediterrán étrendnek megfelelően készült, a lehető legkevesebb állati zsiradékkal.
A csirkét feldaraboltam, majd a nyakát, szárnyait félretettem a mélyhűtőbe egy későbbi alkalomra. A combokról, mellről lehúztam a bőrt, mint ahogyan azt mindig szoktam és feltettem pár percig főni, a kutyusoknak vacsorára:)
A combokat és mellet forró olívaolajban megpirítottam, hozzáadtam az apróra vágott hagymát és a darabokra vágott ökölnyi zellergumót (pucolva természetesen:)). Mikor félig már megpuhultak, hozzadtam az egészhez egy doboz paradicsomot turmixolva, egy lk ketchup-ot és marék saját, házi termésű olívabogyót. Az olívabogyó nem nyersen került hozzá, hanem már eltett állapotban és félbe vágva, magtalanítva.
Ez alkalommal eltértem az általam megszokottól és a mártást besűrítettem egy kiskanál courn flour-l. Mi  nagyok, krumplipürével ettük, amit ugyancsak rendhagyó módon nem vajjal és tejjel szoktam kikeverni, hanem a krumplikkal együtt főzők meg egy hámozott, magtalanított almát, ezt is a krumplikkal összetöröm, majd margarinnal és saját levével keverem ki. Így lesz nekünk egy finom egészségkímélő krumplipürénk, ami ha nem elég savanykás, még 2%-s joghurtot is keverek hozzá, kóstolgatva, addig, amíg ízlik.
Jó étvágyat!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/