Virslis kifli ..megint (Λουκανικοπιτάκια)

Már rengetegszer készítettem és írtam is róla. Most kipróbáltam egy másik fajta tésztát, amit Limara-nál találtam. Habár a tészta majdnem ugyanolyan mint amit én szoktam készíteni, mintha ez mégis jobban ízlett volna mindenkinek.

Hozzávalók:

2 dl tej (én most 1,5%-st használtam)
2 evőkanálnyi juhjoghurt
2 tk só
4 dkg vaj (nem margarin)
50 dkg liszt
1 tk cukor
1,5 tasak élesztő (3 dkg)

A tésztát összegyúrtam, majd hagytam duplájára dagadni. Utána 3 cipót alkottam, minden cipót kerekre nyújtottam, majd 8 szeletet vágtam belőlük, tortaszerűen. Minden szelet széles végébe tettem egy koktélvirslit és egy darabka sárga grója sajtot (lehetőleg legyen kemény, sós sárga juhsajt) , majd felcsavartam, úgy hogy a széleket behajtottam és becsíptem, nehogy kifolyjon a sajt. Ekkor jó, ha hagyjuk megint megkelni, én ha sietek innen már egyenesen tolom be 190 fokra kb. 20 percre.
Nyami:)

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/