Update: narancsos kalács

Az utóbbi időben töbmindent főztem, sütöttem, de nem volt időm mindent feltenni a blogba. Most pótolom néhány újabb narancsos kalács képpel és kiegészítésekkel. Ugyanazokból az alapanyagokból készítettem, mint a múltkori bejegyzésemnél, annyi különbséggel, hogy most a narancslevet kiegészítettem egy kis más típusú  gyümölcslével, vagyis a lé 3/4-e volt frissen csavart narancslé és 1/4-e gyümölcslé. Nem volt rossz, de a 100%-s frissen csavart narancsra szavazok. Mást nem változtattam, mégis a tészta nagyon különbözött az első bejegyzésem tésztájától, jó értelemben véve. Arra gyanakszom, több olajat tettem véletlenül a múltkor, mert most a tészta nem volt annyira lágy és olajos. Nagyon szépen lehetett most bogozni, kötözgetni és az eredmény tökéletes lett, nem is kellett karikákat használnom, minden kalács tökéletesen állt egyedül, katonásan, ahogy kell. Az órát sem néztem, hanem addig sütöttem, amíg pirosak lettek, de gyanítom fél óra kellett hozzá, mert minden esetben, mikor kalácsot sütök ennyi kell ahhoz, hogy ilyen szép pirosak legyenek.

 

Jöjjenek hát a képek, kattintsatok rájuk a nagyobb méretjez:

 

 

 

 

 

 

blogspot bloggereknek csak:
A blogolásnál eléggé zavar, hogy a blogspot megváltoztatott bizonyos dolgokat, de a képeket feliratozó picnic-el is megszűnik a szerződésül most ápr. 19-től. Sokmindent nem érek el egy felületről, mint régen, vagy csak nem találom, de idegesít, hogy a jól bejáratott dolgaimon változtatnom kell. Többek között az is mérgesít, hogy a picasa albumjaimba most nem sorban kerülnek fel a képek, mint eddig, hanem behányja a többi közé őket, így mikor be akarom linkelni, tudnom kell, pontosan hány volt és melyik, mert ki kell keresgélnem őket a tömegből. Nagyon mérgesít.
Nálatok is így van?

Ágni görög konyhája