Olívabogyós „kubai” kenyér (Ελαιόψωμο)

Egy kubai kenyérnek nevezett kenyérrecept forog a gasztroblogokon körbe körbe, mint maga a kubai tánc és ritmus:) Több gasztroblogban megtalálható, én most az Ági receptjét linkelem be,  mert ő is olívásan készítette, igaz én dupla adag olívát pakoltam bele. A kenyér valóban olyan, amilyennek máshol is leírják, ropogós héjú és puha belű, másnap is, nagyon finom. Én száraz élesztővel készítettem és ahogy belezuttyintottam a nagyon forró vizet, biztos voltam benne, hogy ebből aztán semmi nem lesz és láss csodát, az élesztő nem égett le, a kenyér csodálatosan felnőtt és nagyon hamar! Jöjjön hát ennyi bevezető után maga a recept.



Hozzávalók

200 gr rétesliszt
300 gr finomliszt
2 tk tengerisó
1 tk cukor
25 gr friss élesztő vagy 1 tasak száraz élesztő
300 gr FORRÓ víz

(( Eredeti recept:
1,2 – 1,4 liter / 5 – 6 csésze liszt
2 csomag szárított élesztő
1 ek só
2 ek cukor
500 ml / 2 csésze forró víz
opp. szezámmag, mák ))

A hozzávalókat összegyúrom és félreteszem kelni. Egy negyed óra alatt megkel a tészta a forró víz miatt. Időközben kimagozom az olíváimat, majd apró darabokra vágom (kb. 2 maréknyit) és miután a  tészta megkel, újból átgyúrom, ez alkalommal belegyúrva az olívákat is.Vizes kézzel átsimogatom a kenyeret és gőzös sütőben 45 perc alatt szép barnára sütöm.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/