My big greek cooking
Cat Cora egy ilyen ember, színes, érdekes személyiség. Számomra megtestesíti a már rég felismert tényt: a sikerhez nem csak szerencse kell, hanem vasakarat is. Ebben a pici, 150 cm magas nőben ez benne van. Személye ma már egy óriási nyereséget termelő vállalat előfala, mely a filmekből általunk is jól ismert amerikai álomra épült: erős siker utáni vágy, eltökéltség, munkamánia, fokozottan erős magabiztosság, mindez egy központi idea körül mozgatva. Ezen központi ötlet pedig nem más, mint a hagyományőrzés, mely a mai gazdasági, erkölcsi és lelki válságban élő emberek számára valódi ellenállás, a globalizáció mindent elsöprő leértékelési és összemosási folyamatával szemben. Milyen Cora „hellasian” konyhája? A görög ételkészítési technika hagyományőrző fogásai, receptjei, az ázsiaival kombinálva, a legegyszerűbb és leggyorsabb elkészítési tippekkel tálalva. Célpiac a lehető legnagyobb és a leggyorsabban növekvő: a mai modern nők, kiknek az új technikák fricskát mutatnak, hisz annyira sincs idejük, mint anyáinknak, akiknek pedig nem volt gépekkel teli háztartásuk. Általánosságban a következő mondat jellemezheti Cat Cora tanításait: „Hogyan készíts szenzációs vacsorát a hűtődben található alapanyagokból?”
Milyen az ember aki mindezt kitalálta és csinálja? Gyors iramban előretörő személyiség, tökéletesen beleillő a mai rohanó világunkba, kívánatos, gyönyörű nő. Ahol megjelenik, ott díj díjon nem marad, üres kézzel sehonnan sem jön el. Személyét ma már óriáscégének csapata igazgatja a háttérből, elmondása szerint egy lépést nem tesz tanácsaik nélkül, vakon megbízik bennük. Neve és 150 cm-s alakja, személye, garantálja az abszolút sikert, a biztos eladást, ezért folytonosan szerepel újságok, folyóiratok címlapján. Gyors bioritmusához találóan imádja a modern kommunikációs technikákat, Facebook-on, Twitter-en lehet követni tevékenységét.
Az interjúban, melyet a nyáron készítettek vele, az újságíró azon kérdésére, hogyan tudja egy ilyen pici nő, ilyen erősen megvalósítani célkitűzéseit, azt válaszolja: „lehet, hogy picike vagyok, de az eszem nagy, merész vagyok és óriási az önbizalmam. Ahhoz, hogy bármilyen területen sikeres legyél, vastagbőrűnek kell lenned. Az én mottóm: Nőj nagyra vagy húzz haza!”
A következőket tudtam még meg a cikkből:
10 évre volt szükség ahhoz, hogy megfeszített munkája eredményeként ismert legyen. Ezután első dolga volt egy megfelelő csapat összeállítása és a feladatok szétosztása. A mai napig, soha nem vette és nem veszi biztosnak azt, amije van és amit elért, minden reggel úgy fut neki a napnak, teljes erőbedobással, mint az elején. Legfontosabb dolgok az életében: családja, 4 gyereke, kiket Jeniferrel, élettársával közösen szültek, valamint a Chefs for Humanity szervezet, melyet ő alapított. Legjobban a TV-s műsorokban érzi jól magát, talál a gyors bioritmusához ez a fajta munka. 15 évesen kezdte, amikor a szüleinek megszervezte a születésnapi party-t, ahol saját készítésű teasüteménnyel várta a vendégeket. Már akkor tudta, valaha saját étterme lesz. Mentora Julia Child, kit személyesen ismert és kinek tanácsára elvégezte a Culinary Institute tanfolyamait és diplomát szerzett. Nehezen szánta el magát homoszexualitása nyilvános felvállalásához, de mióta megtette, felszabadultabban él és főz.
Gyerekeik mesterséges megtermékenyítés után, ugyanattól az apától, a következőképpen születtek: élettársa szülte az első fiút. Másodikat ugyancsak, de Cat petéjéből. A 3. és 4. gyereket egyszerre hordták ki, mindegyik a másik petesejtjéből fogant gyermeket viselvén szíve alatt. Cat elmondása szerint, minden másban egy teljesen szokványos amerikai család életét élik.
Legkedvesebb alapanyagai: a bárányhús, padlizsán, a citrusok, a tojás és liszt. Egyszer egy évben „haza” utazik Görögországba és ilyenkor minden ismert chef tányérjába belekóstol. Egyik titka, amit megosztott velünk: folytonosan új ízekkel és alapanyagokkal próbálkozik.
Egyéb adatok vele kapcsolatban:
1999-
első szereplése a Food Network-n, a „Melting Plot” c. műsorban. Következtek: „My country, my kitchen”, „Simplify your life”, „Kitchen accomplished”, „Cat’s in the kitchen”, „Celebrity cooking” NBC.
2006-
a „Bon Appetit” folyóirat executive chef titulussal ruházza fel és az Év Tanítója címet adományozza neki.
Az „Iron Chef”-ben ő az egyedüli női díjazott chef, ezután lesz világhírű.
Étkezési tanácsadó a „Macy’s” üzlethálózatban, megnyitja az első „CCQ” vendéglőt dél Kaliforniában, Disneyland tanácsadó, 2009-ben megnyitja az első „Kuzzina” nevű vendéglőjét Orlando-ban. A 2004-s cunámi katasztrófa után létrehozza a Chefs for Humanity szervezetet, mellyel az éhség elleni küzdelemben vesz részt világszerte. Közreműködik az Unicef-l, ezért 2008-ban díjat kap. Máig három könyve jelent meg és egy faborítású edényekből álló készlet viseli névjegyét.
Nekem egy kérdés és az arra érkező válasz nagyon hiányzott az egész interjúból:
hogy a csodába van ilyen remek alakja ennyi főzés mellett???:)
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/