Amióta elszoktunk a vadászó-gyűjtögető életmódtól… Jó tudom, még van, aki vadászik és gyűjtöget, kérdés csak mikor és mire. De maradjunk a táplálkozásnál. Nos azóta, főképp ünnepek táján folytonos, sürgető, bosszantó kérdés: Mit főzzek?

Elő a receptfüzetekkel, szakácskönyvekkel, irány az újságosstand, mert legyen

 • finom
 • egészséges
 • trendi, de hagyományos
 • és percek alatt legyen kész.

Ahogy így végignézem a listát, van menü, ami ennek megfelel? Most akkor jöhet az a pusztapörkölt vasárnap vagy inkább osztozzunk meg a húsvéti nyúllal a retken? Mert azon van a család egészségének sorskosara, aki a kondért keveri.

Azt persze már nem is említem, hogy ki a fenének van kedve két-három napra beköltözni a konyhába és a családtagokkal is csak e-mailen és sms-ben érintkezni. Mert „Jaj Istenem odaég, ha nem vigyázok, őrzöm napestig!”

Az idővarázslás ugyan Rita munkaköre itt a Hősnőkön, de ha már múltkor olyan jól belelendültünk a főzésbe a sütőtökös muffinnal, szerintem nem bánjátok ha folytatjuk, mégpedig erősen koncentrálva az időgazdálkodásra.

tojasoskep01_k

Összeállítottam egy húsvéti menüajánlatot húsfogyasztóknak és hozzá egy lépésről-lépésre főzési tervet. Remélem, lesz számotokra olyan eredményes, mint a szoftverismertetők a Lady User Blogon. 😉

Menüajánlat vasárnapra

A reggeli nem kérdés: sonka, tojás, torma, zöldfélék, kalács. A kalácsot otthon sütni, amióta konyhagépek segíthetnek a dagasztásban nem is olyan nehéz. Mi rendszeresen sütünk, összehasonlíthatatlan az íze a boltival. Ha még nem próbáltad, készíts hozzá sárga túrót!
Ebédre húsleves, sült báránycombbal és csúsztatott palacsinta. Ha a bárányt nem szeretitek, helyette sajtos csirkét is készíthetsz.
Vacsorára jöhet újra a sonka különféle salátákkal. A salátákban az a jó, hogy itt igazán kiélheted a kreativitásod. A hozzávalók szabad és bátor párosításából emlékezetes ételköltemények születhetnek.

Menüajánlat hétfőre

Erre a napra az ajánlat olyan ételeket tartalmaz, amelyeket már előző nap megcsinálhattál – legalábbis a menetrendet úgy készítettem el -, így csak tálalnod kell.

Reggelire adj az asztalra sonkakocsonyát vagy majonézes salátát kenyérrel, kaláccsal. Ebédre francia hagymaleves, kolbásszal töltött karaj és puncsos piskóta.
Vacsorára tejfölös hús tésztával.

Lehet, sokaknak furcsa a sonka kaláccsal. Ha a tésztába kevesebb cukrot teszel a megszokottnál, nagyon is összeillenek az ízek. Mi ettük már pirítva is a kalácsot sonkához, úgy is nagyon jó tud lenni.

De hogy azok se maradjanak ki az ötletekből, akiket a répatorta vagy mákos hajdina hoz lázba. Nekik Boltos Emőke blogbejegyzését ajánlom, amelyben gyermekkori húsvéti emlékei mellett reformrecepteket oszt meg velünk.

Van olyan családi receptetek, amit szívesen megosztanátok a Hősnők olvasóival? Írjátok meg hozzászólásként! És persze azt is, ha valaki megfőzte, hogy sikerült neki vagy mit változtatott rajta.
Előre is köszönöm azok nevében, akik majd olvassák a bejegyzést és épp tanácstalanok, hogy mit is főzzenek az ünnepek alatt.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!

3 thoughts on “Mit főzzek Húsvétra?”

 1. A cikk és a felhívás kapcsán jövök rá, hogy mennyire el vagyok kényeztetve! Eddig csak szülőkkel és nagyszülőkkel húsvétoltunk, nekem nincs is húsvéti receptem.
  Ciki?

 2. Dehogy ciki. Örülj, hogy vannak Nektek! Ráérsz még főzögetni húsz év múlva.
  Bár, ha a nagyinak van valami titkos receptje 😉

 3. Hát örülj neki– hogy nem mindent rád bíznak a nagyszüleid!!! Majd eljön az az idő is amikor azt mondja a nagymamád- hogy főzz egyedül!!!;):)

Comments are closed.