Káposztás pogácsa

Nagyon ideje volt egy fúziós receptnek. A pogácsát imádom. Mégis ritkán készítek, mert hizlal:) Ugyanis nem bírom megállni, hogy ne egyem folyton, főleg frissiben.. Most véletlenül mégis olyan receptbe botlottam aminek nem tudtam ellenállni, hisz a dinsztelt káposztát talán még a pogácsánál is jobban imádom!
Jöjjön hát az én receptem hozzá:

Hozzávalók:
a tésztához:
75 dkg liszt,
1,5 tojás,
2x 200ml-s “Aggeladitsa” joghurt (ennél folyósabbat nem találok errefelé),
15 dkg olvasztott vaj,
2 tasak száraz élesztő,
1,5 csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál kristálycukor.

A káposztához:
1 kg káposzta (tisztítás után),
só,
fél ujjnyi olívaolaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál kristálycukor,
1 teáskanál frissen őrölt bors.

A tetejére:
0,5 tojás.

Habár a hagymát kifelejtettem belőle, mégis nagyon finom lett, puha, omlós, csak úgy olvadt el a számban. Sajnos aznap este ettem, azóta nem ehetek mert egészségügyi gondjaim miatt (amik miatt bőbeszédű sem tudok lenni, mert fáj a kezem) 5 napig só-nélküli diétára lettem fogva. Így egy jó adagot lefagyasztottam és bepótolom majd utána!

eredeti magyar alapanyagokkal és élvezetes leírással ITT!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!