Hogyan készítsünk tehéntúrót ?

Ez a beírás inkább a velem egysorsúaknak lehet érdekes, vagyis a Görögországban élő magyar társaimnak, hisz itt nem lehet kapni azt a felénk tehéntúrónak nevezett tejterméket. Kicsit az „anthotiro” hasonlít hozzá, habár az igaziból az erdélyi ordának lenne a megfelelője, amit a Magyarországiak nem ismernek.
Az alábbi elkészítési módot megint Enikőtől kaptam, Svédországból, ő is így készíti „odafent” a tehéntúrót.
3 l joghurtot felteszünk a kályhára alacsony hőfokon melegedni. Kb. 30-40 perc után, a túró jól láthatóan elválik a savótól és összecsomósodik. Ezt leszedjük, betesszük egy gézbe, majd a gézbe kötött túrót egy szűrőbe, hagyjuk a levét kifolyni. Éjszakára a gézt összecsomózzuk és felkötjük egy edény vagy kagyló fölé, hagyjuk a levét alaposan kicsöpögni.
Lehet belőle készíteni: tehéntúrós gombócot, varga bélest, fel lehet használni rétestölteléknek, körözöttnek
vagy frissen, ízesítve pl: fűhagymával, paprikával, fokhagymával lehet fogyasztani, stb..
Miután magam is kipróbáltam, teszek fel képet, addig is álljon itt mások hasznára is a javaslat.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

2 thoughts on “Hogyan készítsünk tehéntúrót ?”

  1. Nagyon köszi! Mi az USÁ-ban vagyunk hasonló bajban. Itt van a cottage cheese, ami talán használható is lenne túróként. A baj az, hogy csak sózva lehet kapni és mindegyik tele van tömve adalékokkal, pl guár gumi és társai. Most nézem a neten, hogy tudnánk házilag készíteni tehéntúrót.
    Az itteni joghurtok is szintén tele vannak tartósító szerezve, úgyhogy olyan recept kell nekem, ami tejjel kezdődik.

  2. jominosegu tomeny joghurt muiltibifidusszal eees kipipalva !!! joizuen majszolom ahogy van!!!MAGABAN! Hong Kongban!

    Koszii!!!

Comments are closed.