Egyszerű cukkinileves (Σούπα με κολοκυθάκια)

Kívánom a leveseket. A görögök hagyományosan nem sok fajta levest ismernek, igaz, az utóbbi években, a nyugati konyha és a gasztro-témák divatba lendülése miatt, rengeteg újfajta leves importálódott. De ez nem változtatja meg azt a tényt, hogy a hagyományos görög konyhában 3-4 fajta leves létezik. Legtöbben nem is nagyon szeretik, mint a férjem, csak ha nagyon hideg van, akkor kívánja a levest, akkor is, valamelyiket az anyósom által készített hagyományosból. Tegnap felmérgelődtem és készítettem egy paradicsomos cukkinilevest:) Elleszek vele három estén át:)
A cukkininek nincs itt az ideje és én nem szoktam idényen kívüli dolgokat készíteni, de már nagyon untam mindent, mikor a zöldségesnél belebotlottam nagyobb cukkinikbe. Mást terveztem belőlük, de mivel az a más nem nagyon akar összejönni, írom is a leves hozzávalóit:

* nyáron 6 nagy, leves, érett paradicsom, most télen paradicsomkonzerv, paradicsomlé, kinek mije van
* 1 póréhagyma apróra vágva (nekem nem volt és egy vöröshagymát tettem bele, csak félbevágva)
* 1 zellerág vagy két diónyi zellergumó
* 2 közepes cukkini vagy egy nagyobb cukkini, a reszelő nagy lyukán ledarálva
* 2 teáscsésze rizstészta vagy egyéb apró, levesbe való tészta
* 2 l víz

Elkészítés:

A lehető legegyszerűbb.) kevés olívaolajon megforgatom a cukkinit, hagymát, zellert. Felöntöm a vízzel és paradicsomlével, sózom, borsozom, belezúdítom a rizstésztát és addig főzöm lassú tűzön, amíg a tészta puha.
Jó étvágyat:)

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/