Citromos keksz (Κουλουράκια λεμονιού)

Elfogyott mind a narancsos kuluri és nem tudunk száraz-süti nélkül létezni. Ez az a  dolog, ami mindig van itthon, de a legtöbb görög háznál. Én magam reggel mindig egy csésze kávéval (általában vaníliás ízesítésű filterkávé tejjel) és 2 db. kulurival indítok. Aztán attól függ, később, 11 óra körül lehet reggelizek mást is, de van olyan, hogy déli 2-ig semmi mást. Az ebéd majdnem mindig déli 2-kor szokott lenni vagy annál később, 3 óra fele. Ma ugyan legyalogoltam egy 12 km-s távot, meg egyéb munkákat is végeztem, de a kilátás, hogy vasárnap reggel nem lesz mit a kávémba tunkoljak, a konyhába lökött kulurizni. Kipróbáltam egy citromos receptet.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze olvasztott vaj vagy margarin (a csészém 250 ml-s)
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze barna kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 lk citromreszelék (én egyenesben 2 citromot lereszeltem és mind beletettem a reszeléket)
  • 2 lk citromlé (kb 1 citrom leve)
  • 1 1/2 – 2 csésze liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 kiskanál szódabikarbonát
Elkészítés:
A lényeg, hogy a száraz összetevőket összekavarjuk és a folyékony dolgokat ugyancsak, egymás között, majd a két fajta csoportot egybe dolgozzuk. Viszont arra kell vigyázni, ne zúdítsunk minden lisztet bele, 1 1/2 csésze liszt biztosan kell hozzá, de a többi attól függ mekkora a tojás, mennyi a citromlé, mekkora a kanál amivel kimértük. Nekem 2 csésze lisztet vett fel. A szódát a citromlében megpezsegtettem, úgy tettem a többihez. A massza lágy kell legyen, kicsit ragacsos, de olajos kézzel jól formázható. A képen jó ropogósra vannak sütve, mert a család többi tagja így szereti. Ehhez kellett 30 perc sütés 180 fokon. Igaziból már 20 perc után ki lehet venni, akkor nem lesz ennyire ropogós. Lehet próbálkozni!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/