Blog Action Day

A blogactionday.org minden évben megrendezi a blog action day-t, egy olyan napot, amikor a rengeteg blogger, aki ezen részt vesz, ugyanarról a  témáról ír. Az idei téma mi más: az étel, étkezés. Hát ennél jobb téma mi kell egy food-blognak? Az is igaz ugyanakkor, hogy ez a téma csak így, általánosan megnevezve, nem szűkít le egy konkrét dolgot, amiről írni lehessen, így a lehetőségek nagyon tágak.
Mit is lehetne írni az ételekről, étkezésekről? Mi az én véleményem a témáról?

I am proud to take part in Blog Action Day Oct 16, 2011 www.blogactionday.org
Gondolom, hogy már a blog írásából is lehet sejteni, hogy a “kaja” nevezetű fejezet nagyon fontos az életemben. Nem csak azért fontos, mert szeretek enni, hanem azért fontos főleg, mert úgy gondolom életünk egyik legfontosabb tevékenysége az étkezés, mégis a legtöbben úgy siklanak el fölötte, mintha valamiféle szükséges rossz lenne. Azok vagyunk, amit megeszünk – mondja a közmondás több nyelven is..én ezzel tökéletesen egyetértek. Pár éve nagyon divatos lett a  főzés, mindenféle show műsort szerveznek, mely ezekkel foglalkozik, legalább 10 éve beindult a TV főzős-sztárok ideje is. Mindezek ellenére a témát még mindig nem vesézték ki. Az új, globalizált világunk átka és egyben szerencséje, hogy a helyi konyhák lassan lassan eltűnnek és elveszítik helyi jellegzetességüket, hisz manapság aki valami különlegeset akar főzni vagy sütni, nem a Nagymama receptkönyvéhez nyúl először, hanem az interneten kezd el keresgélni exotikus receptek után. A nagy áruházláncok pedig lehetővé tették, hogy olyasmihez jussunk hozzá ami ezelőtt 50 évvel csakis ott volt kapható, ahol megtermett. Ez a változás talán pozitív is, mégis engem elszomorít.
Az étel akkor adja vissza a maximumot, ha helyi alapanyagokból készítik és a szezonnak megfelelően olyan zöldségekből, amiknek akkor van az érési ideje. Ezt próbálom több kevesebb sikerrel megvalósítani a konyhámban. Még azt is hiszem csökönyösen, hogy a túlzott húsevés nem tesz jót az emberi szervezetnek és ezért szerencsésnek érzem magam, hogy déli országban élvén, a világ egyik legegészségesebb étrendjét követhetem …több, kevesebb sikerrel. Azt is hiszem és vallom, hogy gyermekeink jövőjét nagyban befolyásolják az étkezési szokások, melyeket otthon lát és megtanul. Megszoktatjuk a szalonnaevésre, ne várjuk majd azt, hogy könnyen lemond róla, amikor magas koleszterinnel küzd..és ez csak egy példa.
Ami a legfontosabb: az étkezés örömet kell okozzon, nem lelkiismeret furdalást. Segítsük szeretettel azokat az embereket, akik valamilyen étkezési rendellenességgel küzdenek és tanítsuk meg gyerekeinknek az egészséges étkezés fontosságát.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/