Bergamot again

Tegnap megint elkészítettem az évi hagyományos bergamot-szirupos-kanalas édességemet. A tavalyi recept és metódus után tájékozódtam, de mivel tavaly nem jutott elég szirup az üvegekbe, az idén megemeltem a  szirup adagját. A tisztított, hámozott, felvágott és felfűzött héj csak 650 gr-t nyomott, nem volt olyan szép vastaghéjú a gyümölcs, mint a tavalyi. Az idén a szirup több lett:) Most félre van téve a hűtőbe a megmaradt 300 ml, amit majd egy ravanira fogok felhasználni a hét végén, mikor nagyfiunkat várjuk a nagyvilágból:)

Hozzávalók:

650 gr gyümölcshéj
1.400 gr kristálycukor
1/2 üveg glükózszirup (200 gr)
700 ml víz
1 citrom leve

A sziruphoz jobb lett volna, ha kevesebb cukrot és több glükózszirupot használok, de csak fél üveg volt itthon, pedig úgy emlékeztem van egy egész:)

Ajánlott hozzávalók tapasztalataim alapján:

2 kg gyümölcs héja (1 kg -700 gr közötti tisztított héj)
1.300 gr kristálycukor
1 üveg glükózszirup (200 gr)
700 ml víz (2 normál vizespohár)
1 citrom leve

A hozzávalóknál meghagyom a 700 ml vizet, mert ha a gyümölcs vastaghéjú és kb. 1 kg tisztított héjat eredményez, akkor pont jó lesz. Ha kevesebb akkor pedig kevesebb szirup is kell, majd akkor helyben, arányosan mindenből kevesebbet használok majd.
A fázisleírásokat ITT találjátok, magáról a gyümölcsről ITT írtam.

Ugyanolyan finom lett mint tavaly, habár rágáskor érezni a vastag héj és vékony héj közötti különbséget. Jövőben jobban utána kell néznem, hol találok jó vastaghéjú gyümölcsöt!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/