A csillogó serpenyő titka
HőaNőkblogok
Egy hétvégi fantasztikus ebéd után kinek van kedve mosogatni?
Főleg, ha még van egy odaégett serpenyőnk is….
Te is szenvedsz a serpenyők mosogatásával?
Visszasírod azt az időt, mikor még szép és új volt? Amikor alig merted beletenni az ételt, hogy nehogy bepiszkolja?
Íme néhány trükk, hogy sokáig új fényében csillogjon, még akár egy kiadós lakoma után is:
-
Ecetes vízzel szépre mosható a belseje, mivel jól feloldja a zsírt.
-
Sóval a belseje és külseje is szépre „súrolható”, végén bő vízzel öblítsd ki! Arra figyelj, hogy a belsejét csak nagyon apró szemcsés sóval takarítsd! Ha leégett, akkor először szórd be sóval, s hagyd néhány órát állni, s azután könnyebben eltávolítható az étel!
-
Ha leégett az étel, akkor nagyon apró szemcsés súrolóporral vagy súrolókrémmel próbáld elmosni! Végén étolajos vattával kend át az edényt, s ne feledd használat előtt ismét elmosni!
-
Vasserpenyő esetében nagyon fontos, hogy miután elmostad azonnal töröld le róla a vizet, nehogy rozsdásodjon. Ezt a fajtát minden mosogatás után kend be olajjal!
-
Teflonserpenyőt is töröld szárazra mosogatás után! Még véletlenül se súrold, mert megsérti a teflonréteget!
-
Alumínium serpenyő tisztításakor forralj benne vizet, majd fertőtlenítő hatású szerrel mosd el! Lúggal ne mosogasd, mert marja! Ha leégett benne az étel, akkor fémgyapottal vagy súrolókrémmel távolítsd el. Durva anyaggal ne takarítsd, mert karcos lesz! Ha újszerű, csillogó fényében szeretnéd látni, akkor sok-sok almahéjat forralj benne!
Ha a hétvégén nem a szabadban készül az ebéd vagy a vacsora, akkor indulhat a serpenyőben sütés! Most már könnyen kitakarítod a sütés után….
Ha Neked is van bevált tipped, akkor oszd meg velünk a kommenteknél!
Ha szeretnél minden héten praktikákat kapni, akkor iratkozz fel hírlevelemre!
Tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg másokkal is!
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/