5 dolog, ami biztosan fontosabb a pénznél sorozatunk harmadik része.

Új sorozatot indítunk pénzügyi tudatosság és anyagi függetlenség témában, elsősorban nőknek. Véleményformáló, gondolatébresztő, inspiráló témák a pénzről, a gazdagságról, és az élet értelméről. Mottónk: Minden könnyebb, ha van elég pénzed. Pénzügyi szemináriumunk részleteit itt olvashatod>>

Képzeljük el a világot szeretet nélkül! A Föld, szeretet nélkül. Az emberiség szeretet nélkül.

Nem lehet elképzelni igaz? Mert ember arra képtelen, hogy elképzelje azt, hogy ő nem ember.

Ha nincs szeretet, akkor nincs utálat sem. Ha nincs szeretet, akkor egyszerűen nincsenek érzelmek. Nem érzünk. Sem fájdalmat, sem örömöt, sem bánatot, sem vidámságot, sem irigységet, sem dacot, sem motivációt.

Csak vagyunk. Létezünk.

Kinek jó ez?

Bármennyire furcsa, létezhet olyan világ, amelyben kimondottan előny az érzelemmentes, gépies gondolkodású ember. Egy szigorú rendre épülő világban egyenesen előny lenne a minél kevesebb, vagy esetleg hiányzó érzelem. Ha ki akarnánk irtani az összes érzelmet, akkor a szeretettel kellene kezdenünk. A szeretet nélküli világ szürke lenne, szögletes, minden betonból készülne, nem lennének dekorációs tárgyak, növények körülöttünk, és ami a legfurcsább lenne: nem lennének háziállataink sem.

Nincs szeretet, nincs kötődés. Nem kötődnénk semmihez: se emlékekhez, se emberekhez, se tárgyakhoz, se emberekhez.

Nem lenne táj. Nem lenne zöld. Nem lenne napfény. Nem lenne nyaralás. Nem lenne érintés, ölelés, csók, gyerekszülés.

Az érzelmek – élükön a szeretettel – teszik velünk azt, hogy ragaszkodni tudunk a dolgainkhoz, az emberekhez, és bármihez, amire csak kedvünk támad,  hogy vágyaink vannak, amiket be akarunk teljesíteni.

Tegyük fel, hogy ebben a kies, szürke, rideg világban, bármit megvehetnénk, amit akarnánk.

De mit is akarnánk megvenni, ha nem érzünk semmit?

Egy szeretetnélküli világban nem lenne szükségünk a pénzre sem: nem vágynánk semmire, nem akarnánk ajándékozni sem, és nem törekednénk a jobbra, többre, de még a biztonságra sem. Ha nincs szeretet, akkor félelem sincs.

Ha szeretet nincs, akkor nincs szükségünk semmire. Mindegy, hogy vagyunk-e, vagy nem vagyunk… Egy szeretet nélküli világban nem lenne szükség az emberre.

De szerencsére ez csak mese. Érzünk! Szeretünk! Utálunk!
Vágyaink, álmaink vannak!

Kötődünk, ragaszkodunk emberekhez, növényekhez, állatokhoz, eseményekhez, emlékekhez, tervekhez.

Az ember, érzelmekkel eltelve olyan dolgokra képes, amire egyetlen más lény sem. Bármire! Hegyeket mozgat meg, a világot viszi előbbre, közben tanít, sír, nevet.

És most jön az a fránya DE.

Ha szeretünk, akkor érzünk. Az érzelmek márpedig nemcsak pozitívak, hanem kimondottan rosszak is lehetnek. Rengeteg negatív érzelmünk van, ráadásul ezeknek fura sajátjuk az, sokkal inkább előtérbe tudnak kerülni, mint a kellemes érzések. Sokkal inkább tudunk koncentrálni a fájdalomra, a bánatra, a szomorúságra, a félelemre, de akár még az ürességre is, mint például az örömre.

Az utóbbi 20 évben lezajló gazdasági és társadalmi változások igen furcsa eredményt hoztak: bárkivel beszélek az élethelyzetéről, legyen akár gazdag, akár szegény, minden beszélgetőpartnerem kiemeli az egyre elharapózó bizonytalanság érzését. A legintenzívebben azoknál jelenik meg ez az érzés, akiknek gyerekei vannak.

Mi lesz velünk? Hogyan vehetjük kezünkbe a jövőnket, a gyerekeink jövőjét?

Két út van: vagy bámuljuk a tévét, olvassuk a bulvárcikkeket, semmitmondó beszélgetéseket folytatunk embertársainkkal, csakis azért, hogy ne kelljen tudomásul vennünk a körülöttünk zajló folyamatokat, bízva abban, hogy majd valaki megoldja a mi problémáinkat is. Vagy kezünkbe vesszük, amit a kezünkbe vehetünk, és törünk felfelé, mint a talajvíz (anyám mondása).

Próbálkozhatunk azzal, hogy a szeretet koncentrálásával megkíséreljük ebben a cseppet sem könnyű, mai világban megteremteni a jövőnket és a gyerekeink jövőjét.

Ez olyan lenne, mintha pókerezni akarnék egy Black Jack asztalon. Valahogy nem stimmelnek a játékszabályok.

Bármennyire is kellemetlen ezzel szembesülni, de ha részt akarunk venni egy játékban, akkor el kell fogadnunk a játékszabályokat. Igazodni kell a játék menetéhez, és igen, abban a játékban kell kiemelkedő eredményeket elérnünk, ha kiemelkedő elbánást akarunk magunknak.

A mostani világ legfontosabb játékszabálya ez: legyen pénzed.

Az, akinek nincs, az nem játszik a világ pályáján. De olyan szinten nem játszik, hogy az Amerikai Egyesült Államokban tulajdonképpen hagyják meghalni… Nálunk ennyire még nem súlyos a helyzet, elvégre az orvosi ellátás mindenkinek jár, de elég csak a szülés körüli hidegháborúra gondolni, hogy milyen ellátás jár…

Gondolj bele: egyes feltételezések szerint az emberiség 97%-a a hátrányos helyzetűek közé tartozik. A 97%-nak csak a szeretet marad. A szeretet sokkal fontosabb, mint a pénz, mert szeretet nélkül nem lennénk emberek, pénz nélkül meg egész életünkben emberek lehetünk. De biztonságos életre törekvő játékosok nem lehetünk csakis a szeretettel, és az emberi mivoltunkkal. Lehet ezt utálni, de attól sajnos még tény.

A Pénz. Pénz? Pénz! szemináriumunkat pont azért találtuk ki, hogy teljes jogú játékos lehess az élet pályáján, ma, itt, és a jövőben is>>

Aztán az már csak rajtad múlik, hogy hogyan ötvözöd a benned lévő szeretetet a biztonságos jövővel rendelkező életeddel!

Minden könnyebb, ha van elég pénzed.
Hogyan legyen pénzünk?
Hogyan érjük el az anyagi függetlenséget?
Részletek és jelentkezés itt>>