Kérdőív maximális őszinteség mentén. Most, mielőtt még nekivágnál az alábbi kérdőív kitöltésének, arra kérlek, hogy ne vágj bele azonnal! Átfuthatod a kérdéseket nagyjából, de kötelezd el magad amellett, hogy akkor fogod kitölteni, amikor teljesen egyedül lehetsz legalább 5 percig. Senki nem fog közben megzavarni, nem olvasol közben e-maileket, nem beszélsz közben telefonon, és nem ül gyermek az öledben.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Csak öt perc az egész, de szánj ennyit magadra, és hangolódj rá, mert nagyon fontos, jövődbe mutató dolgokról lesz szó.

Az alábbi kérdésekre adott válaszok közül mindig a rád legjellemzőbbet kell kiválasztanod. Jelen esetben most minden kérdésnél CSAK EGY megállapítást választhatsz. Minden kiválasztott jellemző után nyomd meg a Küldés gombot, és utána lépj a következőre!

A kérdőív teljesen anonim, kérlek válaszolj őszintén, és közben iktass ki minden zavaró tényezőt!

[poll id=18] [poll id=19] [poll id=20] [poll id=21] [poll id=23] [poll id=24] [poll id=25] [poll id=26] [poll id=27] [poll id=28] [poll id=29] [poll id=30]

Köszönöm szépen a kitöltést, nézd meg az eredményeket, és véleményezd!

26 thoughts on “Nézz magaddal szembe!”

 1. Azért van ahol a jelölőnégyzet elfért volna…. :)) Pl az 5 éven belül kérdésnél… :)) Kíváncsi leszek, mik lesznek az eredmények, még visszanézek!

 2. Zsú, de gyors vagy! :))
  Még ki sem küldtem 🙂
  Na, de mindjárt, aztán hétvégén egész végig ezzel fogunk foglalkozni!

 3. Köszi szépen, alig várom az eredményt!

  Zsani

 4. Köszi, ez tetszett. Az első, másodi kérdés, és ami az öt éven belüliekre vonatkozik igencsak hasznos a célok vágyak rangsorolására, tudatosítására. Az öt éven belülnél nekem is jól jött volna a többválasztós jeleölőnégyzet – vaciláltam 2 dolog között, de most úgy látom: így volt jó!

 5. Szilvia, én két napig vaciláltam, hogy legyen-e többválasztós a dolog, elvégre nőként kizárólag egy dologra nem fókuszálhatunk. De meggyőztem magam, hogy de bizony vannak olyan helyzetek, amikor kizárólag egy dologra kell koncentrálni, legalábbis fejben, mert pont azért aprózzuk el a dolgainkat, mert többmindenre is képesek vagyunk figyelni. Ez áldás, de egyben átok is lehet 🙂

  A statisztika pedig majd megteszi a magáét az árnyaltabb kép kialakításában.

 6. Nagyon szupi kérdőív volt! Imádom az ilyeneket! De az 5 éves kérdésnél nekem is volt gondom. Egyetértek azzal, hogy egy dologra kell(ene) fókuszálni, de vannak esetek, amikor – főleg 5 év távlatában – úgy is belefér több dolog, hogy még nem is aprózza el magát az ember. Pl. szerintem a gyereknevelés és az önmegvalósítás (bizonyos mértékig) jól megfér egymás mellett, nem gondoljátok???

 7. Kriszta, természetesen megfér, sőt, jól is néznénk ki, ha nem férnének meg! Abból probléma lenne!
  De azt szerettem volna, hogy egy pillanatra tegyük félre a női – egyszerre foglalkozom mindennel és a maximumot nyújtom mindenben – szemléletet és végre fogalmazzunk meg egy most ebben a pillanatban legfőbb elsőbbséget élvező területet.
  Ez nem csak a kérdőív szempontjából hasznos, hanem a gondolat komollyá válásától is: valóban, ki merem jelenteni, hogy vannak kiemelkedően fontos területek az életemben.

  Nyilván ma ez, holnap meg valami más, de én a mára voltam kíváncsi 🙂

 8. Ez nagyon jó volt. Egy-két helyen én is töprengtem, de őszintén válaszoltam. Úgy gondolom ez nagyon fontos. De úgy látszik a „zsóci” nevezetű olvasó nem értékelte ezt a kérdőívet.:-)

 9. A választásom azon is múlt, hogy ebben a csendes öt percben éppen min járt az agyam 🙂 Mert mos eléggé a vállalkozáson, a munkán, a karrieren. Lányom alszik, férjem dolgozik, úgyhogy ez az óra a saját tanulásomé 🙂 Lehet, hogy 1 óra múlva már mást jelölök, mert a prioritás napszakonként/programonként változik. Egyébként ez is jó dilemma, hogy nőként hogyan lehet ennyi minden egyszerre vagy éppen váltogatva fókuszba tenni????

 10. Kata, te megfogalmaztad a nap kulcsfontosságú mondatát: „Egyébként ez is jó dilemma, hogy nőként hogyan lehet ennyi minden egyszerre vagy éppen váltogatva fókuszba tenni????”

  Elég csak kicsit egyedül maradni úgy, hogy minden elcsitul körülöttünk, és máris átláthatunk akár a túlpartra is, míg zsivallyal, állandó teendővel körbevéve csak a csónakot látjuk, amiben evezünk…

 11. Én nagyon el tudok mélyedni egy dologban, és gyűlölöm, ha csak hozzám mer szólni olyankor valaki! Szerintem aki mindennel foglalkozik egyszerre, az nem foglalkozik igazán semmivel. Vagy lehet, hogy tévedek! Jó kis kérdőív amúgy, nekem segített egy bizonyos kérdés eldöntésében az egyik irányba billenteni a mérleget. Köszönöm!

 12. fecske
  Kedves Rita! Jó kis kérdőív. Köszönöm szépen. Egyébként sejtettem az eredményt.

 13. Az önmegvalósítás és gyereknevelés elsőbbség-kérdése azért nem kérdés, mert az anyaság, gyereknevelés is része a női önmegvalósításnak azok számára, akik azt az utat választják, ez az én véleményem. Furcsa, tegnap este engem is épp hasonló gondolatok indítottak el:-)

 14. Nekem az önmegvalósítást pont az egyensúly megteremtése jelenti… Részemről nem az a lényeg, hogy valami rettenetesen jól sikerüljön, hanem az, hogy valami (vállalkozás) rettetetesen jól sikerüljön, de más területek se szenvedjenek hiányt, sőt, ha lehet, minél érjék el ugyanazt a szintet. Ezek a gyereknevelés, párkapcsolat. Szóval nem ezek külön, hanem az egymáshoz való viszonyuk határozza meg majd nekem 5 év múlva, hogy sikeresnek érzem magam, vagy nem…

  „Második dimenziós” cél… 😀

  Amúgy… Még mindig olyan rettenetesen gonosznak hangzik, hogy a vállalkozásom, illetve nem is ez a vállalkozásom, hanem úgy általában a sikerem a legfontosabb. pedig attól még a fiam se lesz kevésbé fontos… Ahogy Kata mondta, ez napszakfüggő is 😀

 15. Ez normális, sőt, jó. Az még jobb, ha ezt holmi téves lelkiismeret furdalás helyett ki is mondja valaki. Az ambíció a sikerességre és önmegvalósításra mindenben előre visz. Tudunk többfelé figyelni és teljesíteni, szinten tartani, teljesen igaz.

 16. Nagyon jó kérdések!
  Kár, hogy némelyiknél nem lehetett többet is bejelölni. Akkor tudtam volna teljes értékű válaszokat adni.

 17. Szerintem néhány kérdés túl összetett, hogy csak egy egyszerű mondattal lehetne válaszolni.

 18. Luminica, ezért kérem, hogy maradj egyedül néhány percre, csendesedj le, és úgy válaszolj, ahogy azt abban a pillanatban érzed.
  Olvasd végig a kommenteket, a lányok már megállapították, miért jó ez a módszer.
  Ha egy-egy megállapításnál 25 kitételt írok, és megadom, hogy maximum 25 kitétel választható, akkor a többség ki is használta volna.
  Hát, ha mást nem is, ezt érdemes ellesni a férfiaktól: fókuszálni, és egyszerre csak egy, abban a pillanatban a leglényegesebb dologgal foglalkozni!

  Az élet is összetett, mégis kell neki egy jól behatárolható és jól megfogalmazható értelmet adni…

 19. Nekem nagyon tetszett a kérdőív, eléggé elgondolkoztatott. Jó néha elvonulni a gyerekzsivalyból, és pár percet önmagunkra szánni.

 20. Egy otthoni filmnézés közben a pasi arra tud csak figyelni, miről szól a film, max. ezenkívül a sörére, hozzá se lehet szólni, míg a nő filmnézés közben vasalni, kézimunkázni is tud, látja a hátterét is a filmnek – akár tud ötleteket is meríteni az otthon díszítésére a jelenetek berendezéséből, díszleteiből, és eközben pontosan tudja azt is, mit csinál a háta mögött a három gyerek.
  Engem kiskoromban kiakasztott, amikor anyukám a film díszleteiről beszélt, és azt akarta, hogy hímezzek filmnézés közben, de most már teljesen meg tudom érteni.
  A nőket rákényszeríti az élet, hogy használják a multifunkcionális képességüket.
  Persze hátrányai is vannak, pl. amellett, h nem tudnak 1 dologra fókuszálni tartósan, sokszor kikapcsolni sem tudnak. Egyszer olvastam, hogy a munka teszi az embert hiperaktívvá, néha le kellene lassulni, és élni egy kicsit. (asszem Tim Ferriss írt ilyet) Fő az egyensúly, de szerintem a legtöbb nőnek talán ez a legnagyobb kihívás – a lazítás. Néha még 5 percre sem megy – egy kellemes és hasznos teszt erejéig sem. Talán a filmnézés is ezért „kihívás”. Folyton van(nak) valami(k)/valaki(k). (mármint én anyukám példájáról beszélek, aki 20 órákat is dolgozott anno, de szerintem általánosítható a probléma a Hősnők körében.. Anyu is Hősnő. :-))
  Ha máshogy nem megy, tudatos tervezéssel kell lazulni. Teljesítménynövelő hatása is van az egyebek mellett.

 21. Jó látni, hogy a „régi” hagyományos női szerep már kezd gyengülni.
  A személyes fejlődés pedig erősődik.
  A hagyományos szerep fontos az „új”,de csak akkor mükődhet ha egyensúlyban van minden. Ha ez nem így van csak a múlt elvárásai vagyunk.

Comments are closed.