Találkozás önmagaddal a párkapcsolatodon keresztül 2.

Amikor elkezded a tudatosulás folyamatát, idővel meg fogsz döbbenni. Ugyanis rájössz, hogy ez az egész nem a párkapcsolatodról, még csak nem is a párodról, hanem Rólad szól. Saját szeretetedet erősíted, mégpedig Önmagadban.

A fókuszod átkerül Magadra. Ahelyett, hogy azt vágnád partnered fejéhez, hogy „Már megint érzéketlen voltál és megbántottál!”, azt mondod, hogy „Nagyon fáj, amikor ilyeneket mondasz, mert azt érzem, hogy nem vagyok fontos számodra.”  Ezáltal az érzelmeidet tudatosítod Magadban és fogalmazod meg, nem pedig a másikat ítéled meg az elképzeléseid szerint.

Természetesen a viselkedésed nem fog egyik napról a másikra megváltozni. De immár teljesen másképp, Magadon tartva a fókuszodat veszel részt a vitákban. Szép lassan feltárul előtted a párkapcsolati szerepviselkedésetek. Ezek a viselkedési módok egy kaptafára működnek, mindig ugyanaz történik.

Az első lépések talán nehéznek tűnnek, hisz eddig azért viselkedtél úgy, ahogy, mert eszedbe sem jutott, miképp reagálhatnál másképp. Fontos tehát, hogy más perspektívából is ráláss Magadra. Ebben nagy segítség lehet egy őszinte barát vagy egy terapeuta.

A munka java viszont Rád marad. Neked kell figyelni Magadat, a megjelenő érzéseidet. Gyerekként,hogy megvédjük magunkat számtalan dologra leközönyösödtünk. Érzelmeinkkel tompultak, nem vagyunk tudatában a jelen lévő érzéseinknek. Tehát figyelmünket és észlelésünket egyre élesebbé kell tennünk. Ezt pedig senki nemképes elvégezni helyettünk. Nem kell hozzá sem külön idő, hely, másik ember és pénzbe sem kerül. „Csak” TE kellesz hozzá.

És mivel találkozhatsz, ha befele figyelsz? Ez lesz a következő cikk témája.

lélekhangoló

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>