Két ördög
Ülünk a trolin. Minden előzmény nélkül:
– Az ördög meg a sárkány majdnem ugyanolyanok. Csak az ördög nem okád tüzet, és nem tud repülni.
– Wow. Ez pontosan így van, Bobókám! És miben hasonlítanak, szerinted?
– Mind a kettő gonoszkodik és nem él igazából.
Nem tudtam mit hozzátenni a témához.

Játszótéren fenn tülekedik a hatalmas csúszda tetején és böködi az előtte lévő kislányt, hogy menjen már, majd látom, hogy előre engedi a következő csajszit is, mikor ő is leér, megdicsérem, hogy milyen jófej, hogy előre engedte a többieket. Korán örültem:
– Azt mondtam neki, hogy ha nem csúszik le, elverem a serpenyővel.
– Miket beszélsz, Botond! Te jó ég.
– Én most nem Botond vagyok, hanem egy ördög.

Szeretném megnyugtatni a kedélyeket (a magamét is): nem az antikrisztust melengetem a keblemen, hanem reneszánszát éli nálunk a nyáron látott Vitéz László előadás, szinte minden vacsora alatt el kell mesélnem – a konyhában van ugyanis a nyári előadás plakátja. A betétdalokat is elő kell adnom, és a műanyag serpenyője is új értelmet nyert, néha azzal alszik el. Valamelyik nap a bölcsődében arra értem oda, hogy gyurmáznak, közölte, hogy ördögöt csinált. Ibolya néni mellkasa nem mondom, hogy szétszakadt a büszkeségtől: pirokodva mentegetőzött, hogy ezt biztos, hogy nem a bölcsődében tanulta. Ez kétségtelen – siettem a megnyugtatására: minden rosszat tőlem tanul, lát és hall, vállalom.

Bobó

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>