Hogyan tanuljunk?

A gyermekek különbözőképpen tanulnak, különbözőképpen dolgozzák fel az információkat és természetesen az sem mindegy, hogy valaki jobb vagy bal agyfélteke dominanicával rendelkezik.
Tanulásnál rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyik csoportba tartozunk: vizuális, auditív avagy kinesztetikus típusba. Míg vannak, akik úgy értenek meg valamit, ha elmondják nekik; másoknak ehhez képekre van szükségük; de akadnak olyanok is, akik legkönnyebben úgy fogják fel a tananyagot és úgy jegyzik meg, ha közben mozoghatnak.
Bármelyik érzékelési típust részesítjük is előnyben, ettől függetlenül használjuk a többit is, de 10-11 éves korunktól kezdve jellemzően megvan a “kedvenc” érzékelési csatornánk, amit gyakrabban használunk a többinél. Az iskolában általában a vizuális és az auditív csatornát részesítik előnyben, így aki mozgás által tanul könnyebben, az sajnos az iskolai tananyagot jóval nehezebben tudja megérteni, elsajátítani, mivel a kinesztetikus típusba tartozókat nem igazán tolerálja jól az iskolarendszer…
És Te melyik típusba tartozol? Avagy teszt a fekvő nyolvassal! 🙂
(Ha kíváncsi vagy rá, melyik csoportba tartozol, ill. szeretnéd tudni, hogy bal vagy jobb félteke dominanciával rendelkezel-e, először végezd el a feladatot és csak aztán nézd meg a megoldást! :-))
A teszthez készíts elő egy nagyobb méretű papírt. Erre rajzolj egy nagy fekvő nyolcast (végtelen jel), a kiindulópont a lap közepe legyen. Balra felfelé haladva rajzold meg a nyolcas bal oldali hasát, majd a jobb oldalit. A kézmozgás legyen spontán és megszakítás nélküli! A nyolcas akkora  legyen, mint a papírlap. Ha kész a nyolcas, akkor húzz egy vízszintes vonalat középen.

 

Stressz nélkül

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---
---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---