Tudatos Lét bemutatkozás

HősNőkblogok Ez a bejegyzés talán önreklám-szagú, de ez most  csak a látszat, valójában jó érzés, büszkeség, és nem utolsósorban ennek az oldalnak a gondolatiságát tükrözi, valamint jómagam bemutatkozása is, hogy miért is jött létre A Tudatos Lét weboldal, és nemrég ez a blog.

Már több alkalommal jelent meg a Tudatos Lét weboldalon Séra András, A kolostor őre – meditációs blog írójának anyaga. Írásait, munkásságát korábbról ismertem már, egyértelmű volt, hogy a Tudatos Lét weboldalon is szeretném viszont látni gondolatait, melyek nagyon is egybe csengenek sok témában a weboldal témáival.

Most azonban fordult a kocka, András kért fel egy kisebb bemutatkozásra, interjúra, amelyet meditációs oldalán olvashattok.

Nem szeretném bemásolni ide az interjú szöveges anyagát, akit érdekel elolvashatja a Kolostor Őre oldalán, csak egy rövidke részt emelek ki, amely nekem fontos, és szeretném, ha itt megjelenne:

…….2009 nyarán érlelődött meg a gondolat, hogy szeretnék egy olyan „zöld” oldalt, ami még nincs. Bár van sok oldal, ami környezetvédelemmel, fenntartható fejlődéssel, gondolkodásmóddal stb.stb. foglalkozik, de azt tapasztaltam, hogy ezek vagy nagyon technikai jellegű információs portálok, vagy nagyon egy téma köré csoportosítják tematikájukat. Én szerettem volna egy olyan átfogó képet, talán inkább gondolkodásmódot, szemléletet mutatni és képviselni, ami mindenki számára érthető, és bár van benne építészet, technika is, de más megközelítésben.

Összefoglalva úgy mondanám: egy felelősségteljes gondolkodásmódot tükröz, valamint olyan szemléletet, amely tudatos gondolkodásra, életvitelre serkent. A mindennapi életünk, tetteink, gondolataink átgondolására és szükség esetén megváltoztatására….. /M.A./

…….Amíg az emberek nem látnak összefüggéseket a világ működése, valamint saját működésük, vagy az élet törvényszerűségei között addig inkább csak ösztönszerűen teszik a dolgukat.

Ami mégis segíthet: a hit, de leginkább az önmagunkba vetett hit, valamint a jó példák, mások hatásos történetei. Úgy gondolom a leghatásosabb változás mégis belső indíttatásból tud működni, mivel minden magunkból indul, érzéseink, gondolataink. Ilyen szempontból a meditáció különösen jó, hiszen akkor mindenki saját magával van, magára figyel, könnyebben válik tudatossá….. /M.A./

S.A., az Őr: Mindezek mellett, hogy az ember tudatosan odafigyel a legapróbb dolgokra is, és próbálja tudatosan átélni és alakítani a pillanatot, hogyan fér Nálad ez össze, a Sors Irányító Erőjével?

Ha van sors, akkor a sors irányító ereje az ember saját maga. Bár saját világlátásom szerint az Univerzum, a természet erejénél nincs erőteljesebb, de azon belül az ember maga teszi olyanná életét, napjait, amilyennek szeretné. És ez teljes mértékben a tudatosságon alapul, nem tartom összeegyeztethetlennek a két dolgot. /M.A./


Tudatos Lét

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

One thought on “Tudatos Lét bemutatkozás”

Comments are closed.