Zen a mindennapokban

HősNőkblogok Az utóbbi években szinte divathóborttá vált minden, ami a ZEN-nel kapcsolatos. Bizonyára mindenki hallott már róla, de jelentésével illetve gyakorlatba ültetésének praktikáival – az eziránt érdeklődőkön kívül – jóval kevesebben vannak tisztában.

A Zent sokan vallásnak, mások filozófiai rendszernek, megint mások szellemi-testi gyakorlásnak tekintik. Gyökerei az indiai buddhizmusig vezetnek vissza.

A Zen hétköznapi, leegyszerűsített praktikája Európában is elterjedt és napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nézzünk néhány hasznos tippet, melyek a mindennapok alkalmával a segítségünkre lehetnek.

1. A feszültség elengedése és a stressz levezetése. A negatív energiák megakadályoznak abban, hogy a hétköznapok alkalmával harmóniában legyünk önmagunkkal és környezetünkkel, ezért a stresszt és a feszültséget légzéstechnikával illetve meditációval ajánlott naponta levezetni.

2. Légy pozitív! Reggel, mielőtt munkába indulnánk érdemes a napi teendőket egy előzetes terv alapján beprogramozni és pozitívan, nyitottan várni az aznapi impulzusokat. Még abban az estben is, ha kellemtelenségek érnek, törekedjünk arra, hogy a problémákat tőlünk kívülálló tényezőkként tekintsük. Ne vegyük át a körülöttünk lévők negatív rezgéseit.

3. Légy hálás! Mindenért! Bármiért!

4. Légy segítőkész! Bárkinek, bármikor, önzetlenül. Vissza nem tőlük fogod kapni.

5. A dolgokat önmagukért szeresd, ne az eredményükért. Szeresd a munkát, ne az eredményét!

 

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/