A Világnak szüksége van a lelkesedésedre!

Manapság sok vészhírt hallunk bolygónkról és annak jövőjéről – a mi jövőnkről. Klímaváltozás, olajcsúcs, környezeti problémák. Tudjuk, sürgető a helyzet és MOST kell cselekednünk.
Ezek a sürgető üzenetek legtöbbször mint fogyasztókat szólítanak meg bennünket. Mint egyéneket, akiknek kötelességük tenni valamit egyéni életünkben. Lekapcsolni a lámpát, mellőzni a légi közlekedést, visszautasítani a nejlonzacskót. De amíg az ilyen módon megszólított „fogyasztó” az elsődleges identitásunk, addig ugyanazon a gondolkodási szinten próbáljuk meg orvosolni a válsághelyzetet, amely ezeket a problémákat létrehozta.

Talán másfelé és máshogyan kellene keresgélni a megoldást, ami ahhoz is kapcsolódik, hogy mi is a valódi életfeladatunk.

Régóta azonosítjuk a kötelesség fogalmát az áldozathozatallal. Olyan munkákba kényszerítjük magunkat, amelyek nem igazán felelnek meg nekünk, az emberiségnek, vagy bolygónknak. Közben valódi szenvedélyünk hobbinkká válik, valami olyanná, amit szabadidőnkben, csak magunknak, magunkért csinálunk. Az, hogy szívünk és valódi szenvedélyünk hívását kövessük, olyan luxussá vált, amelyet csak néhányan engedhetünk meg magunknak.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Tudatos Lét

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>