Répaforradalom – sztárszakács kontra politika

HősNőkblogok

Jamie Oliver Andrew Lansey, az újdonsült brit egészségügy miniszter bírálta Jamie Oliver iskolai étkeztetésre vonatkozó módszerét, kijelentve, annak semmiféle pozitív hatása nincs olyan társadalom egészségügyi problémákra, mint a dohányzás vagy a fiatal diákok körében egyre gyakoribb elhízás, a diákoknak pedig nagyon kis része veszi igénybe az oktatási intézmény menzai szolgáltatását. A miniszter a közegészségügyi költségvetést is szűkebb keretek közé szeretné szorítani.

Lansey ezt a British Medical Association konferenciáján mondta el, hozzáfűzve, a televíziós séf által meghonosított szemléletmód az érintett iskolákban étkező diákok számát inkább csökkentette, mint növelte, ám hozzátette, Oliver eredeti elképzelése, miszerint javítani kell a nebulók étkezési szokásain és a menzai ellátáson helyénvalóak voltak.

A népszerű szakács szerint a miniszter súlyos vádjai alaptalanok, és sértik az iskolai étkeztetést ellátókat. Sőt, a kritika nem tántorítja el attól a tervétől, hogy létrehozzon egy olyan speciális központot, ahol a gyermekek szüleit megtanítja az egészséges táplálkozáshoz szükséges alapismeretekre, főzési technikákra.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/