5 dolog, ami biztosan fontosabb a pénznél sorozatunk második része.

Új sorozatot indítunk pénzügyi tudatosság és anyagi függetlenség témában, elsősorban nőknek. Véleményformáló, gondolatébresztő, inspiráló témák a pénzről, a gazdagságról, és az élet értelméről. Mottónk: Minden könnyebb, ha van elég pénzed.

Biztos vagyok benne, hogy minden ember életében, mikor eléri a felnőttkort, eljön az a pillanat – és aztán még jó párszor élete során -, amikor felmerülnek benne ezek a kérdések:

–          Mi értelme az életemnek?

–          Miért születtem le a Földre?

–          Létezik az, hogy csak arról szól az élet, hogy minden napunk egy-egy küzdelem, és az egész élet egy hosszú harc?

–          Reggel felkelek, dolgozom, este lefekszem. Másnap kezdődik elölről. Ez vár rám életem végéig?

–          Mire vagyok jó? Miben lehetek különlegesebb, mint mások?

–          Érdemes különlegesebbnek lennem? Nem jobb inkább „megbújni” a tömegben?

Az élet értelméről, pontosabban a saját életünk értelméről folytatott eszmecserék mindig a szubjektivitásról szólnak, hiszen ebben a témában nem lehet általános, mindenkire nézve érvényes igazságot megállapítani. Vagy mégis?

Általában a vallások, és a hitrendszerünk, illetve az élettapasztalatunk szokott megnyugtató választ adni arra, hogy mi végre vagyunk itt a Földön, egyénenként és csoportosan nézve is, de abban megegyezik majd’ minden vallás, és majd’ minden ember, hogy a létezésünk egyik alapvetése a folyamatos fejlődés.

Mindig fejlődünk, akkor is, ha semmit sem teszünk érte, mert a körülöttünk lévő embertársaink és maga a környezet is hatnak ránk. Mi, emberek, úgy vagyunk kitalálva, hogy bármi is történik, fejlődünk. Évtizedekre magánzárkába zárva is fejlődünk.

Minden emberi lény életének egyik legfőbb célja a fejlődés. De az, hogy miben, hova, milyen mértékben, és főként MIÉRT, ezekre a kérdésekre mindenkinek magában kell megtalálni a választ.
Nem egyszer, nem kétszer, hanem sokszor közöltem már olvasóimmal, barátaimmal, ügyfeleimmel azt, hogy teljesen természetes dolog az, hogy úgy érezzük, hogy vagy nem találjuk az életünk értelmét – mert annyi mindennel szeretünk foglalkozni, annyi minden fontos számunkra, hogy úgy vesszük észre, hogy a sokaságból nem válik ki semmi, ami fontosabb lenne a többinél -, vagy úgy érezzük, hogy az folyamatosan változik. Hol ez, hol az, hol amaz. Gyakran kétségbeejtő tény, hogy amiért tegnap lelkesedtünk, az ma teljesen hidegen hagy bennünket, mert valami más került az érdeklődésünk középpontjába. Ez teljesen normális, főként nőknél. Gondolj csak példaként arra a nőre, aki karrieristaként teherbe esik. Az anyatermészet úgy alkotott meg minket, hogy képesek legyünk a prioritásainkat változtatni, mert a nőknek ilyennek kell lenniük.

Ugyanakkor, ha félretesszük a küldetéstudatunkat pár pillanatra, és félretesszük az alapvetően szociális beállítottságunkat, akkor azt vesszük észre, hogy a világ az valami iszonyat módon mocskos tud lenni.

Mindenhol csak a könyöklés, hatalmi harc, férfiak uralta, nőkkel kapcsolatos szakmák – gondolj csak a szülész és nőgyógyász orvosokra -, gazdasági posvány, pénzügyi uralom, politika.

Ez ma a világ. Nem kell erről tudomást venni, de egy okos nő számára ez elkerülhetetlen tény.

Nekünk ebben a világban kell megállnunk a helyünket, ebben a világban kell értelmet találnunk, és értelmet mutatnunk a gyermekeinknek. Megtehetjük azt, hogy nem veszünk tudomást a külső, szűkebb és tágabb környezetünkről, csak megyünk előre, ahogy tudunk. Becsukott szemmel.

Aztán, mikor néha kinyitjuk a szemünket, és megpróbálunk farkasszemet nézni a világ csúfságával, akkor azt látjuk, hogy vakon, tapogatózva, alig haladtunk valamit, és akik utánunk jönnének, azok is vakok, és csak tapogatóznak, és néha még az is összekeveredik, hogy ki vezet kit…

Viszont azoknak, akiknek pénzük van, már jóval előrébb tartanak, mint mi. Akár a világ megmentésében, akár csak abban, hogy egyszerű magánemberként ne kelljen egész életünkben kiszolgáltatott, modernkori rabszolgaként élni.

Tegyük össze, amit lehet: adva van egy jó ember – Te -, akinek jó barátja a pénz is. Hova juthatnál el, és hova juttathatnál el másokat, hogy ha nem félelmetes és utálatos, és állandóan stresszt jelentő tényező lenne az életedben a pénz?

Ugye!?
Bárhova eljuthatnál, ahova a fejlődésed szempontjából kellene.

Hát tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy megpróbálsz megbarátkozni a pénzzel, mert ez a mai világban, MA A VILÁGBAN akkor is az egyik legfontosabb eszköze az érvényesülésnek, ha erről nem akarsz tudomást venni.

Eszköz. Mint a kalapács. De a kalapáccsal is meg kell tanulni bánni, mert különben szétvered a kezed, és tele leszel görbe szögekkel.

Tarts velünk november 27-én, és mindenre megtanítunk a pénzzel kapcsolatban, ami az értelmes élethez kell>>

Minden könnyebb, ha van elég pénzed.
Hogyan legyen pénzünk?
Hogyan érjük el az anyagi függetlenséget?
Részletek és jelentkezés itt>>

One thought on “Mi értelme az életnek?”

  1. Visszajelzés: Elpazarolt élet? |

Comments are closed.