ez maradt

Nagyon köszönöm minden HősNőnek, családtagnak, barátnak az adományokat! Fogadjátok szeretettel ezt a kis beszámolót! Szerettem volna, ha tudjátok, hogy mi történt azzal a sok szeretetcsomaggal, amit felajánlottatok. Ha kicsinek is tartod, amit adni tudtál, biztos lehetsz benne, hogy valakinek ez számít, sőt, nagyon fontos!

Ez a kép egy szántóföld széle. Sajnos a kiöntött folyók közelében több olyan már bevetett föld volt, ahol halat fogni könnyebben lehetne, mint aratni. Olyat is láttam, ahol a gabona mellet, a pocsolya szélén NÁD nőtt. Szomorú volt.

Az ártérben épült bevásárlóközpontok teljes árukészletét meg kell majd semmisíteni. Kár mindenkit ért a térségben így vagy úgy. Van akinek nagyobb a kára, mert mindent elvesztett, van, akinek kisebb…

2010.06.03: Egy ideje már kapjuk a leveleket egy miskolci ismerősünktől. Ő többedmagával önkéntesként vett részt a gátépítésben. A gát átszakadt Edelénynél, a Bódva elöntötte a települést.

2010.06.04: Megtudtam, hogy a környéken élő ismerősök házát is elöntötte a víz, két generáció lakott együtt. Amikor Petivel (nagyszerű férj) meghallottunk, hogy milyen állapotok vannak Borsodban, kettőre gondoltunk:
– ő: azonnal menjünk homokzsákot pakolni!
– én: azonnal kezdjünk el gyűjteni mindenféle hasznos dolgot!

Megjelenik a HősNők oldalon a cikk a helyzetről. Még aznap kaptam a telefonokat, emailt és a felajánlásokat is. Volt ezek között ruha, babakocsi, tisztítószerek, könyvek. Egyre lelkesebb vagyok!

2010.06.07-11: Folyamatosan gyűlnek a ruhás zsákok, és egyéb adományok a HősNőktől, családtagoktól, ismerősöktől. Mivel egyszerre mindig csak 1-2 zsákot látunk, azt gondoljuk, hogy a kis Opel Combo-val majd le tudjuk vinni, biztosan belefér… még mindig nem tudjuk, hogy mire vállalkoztunk.

Felsőzsolca, és a Miskolc alatti bevásárló központok környéke is víz alá kerül. Legalább 100 ház összedől, és sok még talpon álló házba nem lehet majd visszaköltözni, mert életveszélyessé váltak. A lakosságot az iskolákba, illetve a sportcsarnokba költöztetik.

Azt tervezzük, hogy a hétvégén levisszük Miskolcra az összegyűlt zsákokat és egyebeket, de azt kérik, hogy még ne, mert nincs hová!

2010.06.12: Peti (még mindig nagyszerű férj) délelőtt bepattan a kis Opel Combo-ba, hogy elhozza Budapesten belül azoktól az adományokat, akiknek nincs kocsijuk. Sajnos erről nem készítettem képet, de akkor szembesültünk azzal, hogy jóval több cucc van, mint amire számítottunk, és nem fogunk beférni. Az autó szabályosan tele volt! 🙂 Örültünk, és agyaltunk, hogy honnan szedünk teherautót?!

2010.06.15: A gyülekezetünk is összegyűjtött egy jó adag ruhát, játékot, egyebeket. Ezzel még egyszer megtöltöttük a kocsit… Egy rokon felajánlott egy platós kisteherautót, aminek ponyvája is van, megvan a jármű is, pénteken szállítunk! Nincsenek véletlenek, minden egy jól kitalált terv szerint zajlik, még ha mi csak a terv egy-egy részletét látjuk!

2010.06.16: Egy újabb adag cucc érkezik. Édesanyám, nővérem, sógorom meg mi nekiveselkedünk, és szortírozzuk a beérkezett zsákok tartalmát. Nagy munka volt, köszönjük a segítséget!

csomagolunkZK, Sönci, Vera dobozol

Miskolcról kapjuk a hírt, hogy az ottani gyülekezet részt vesz az adományok szétosztásában. Kaptak egy raktárat is, ahol a felajánlott dolgok helyet kapnak, amíg a végleges gazdájuk meg nem kapja őket. Németországból nagy mennyiségű tartós élelmiszer szállítmányt is várnak.

2010.06.18: Ma visszük az összegyűjtött ruhákat, cipőket, könyveket, élelmiszereket, tisztítószereket, ágyneműket, babakocsikat, játékokat, edényeket Miskolcra. Nagyon zsúfolt délelőtt után 2-kor begördül a teherautó, és elkezdünk felpakolni. Kicsit sakkozni kellett, hogy minden beférjen, végül így nézett ki:

Tele kocsiKét zsák még így is mellettem utazott, de legalább volt mire dőlni a majd 3 órás úton.

A kipakolás már valahogy könnyebben ment, volt segítségünk is hozzá az ottaniak közül. A raktár jó pár szállítmányt elbír még, reméljük hamarosan minden darab megtalálja a gazdáját.

KipakolvaEzt sikerült bezsúfolni abba a kis teherautóba.

To be continued…?

Szeretettel,

Vera

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

2 thoughts on “Beszámoló az adománygyűjtésről”

  1. jó érzés látni, hogy össze tudunk fogni a bajban! 🙂

  2. Jó, hogy ennyi minden összegyűlt!
    Reméljük, hogy nem kell folytatni! 🙂

Comments are closed.