Ötletek nagycsoportosoknak

Szándékosan nem írtam, hogy fejlesztő feladatok, mert valahogy nem csupán a fejlesztésről szólnak azok a feladatok, feladatlapok, amiket ötletként hoztam most nektek.

Sokszor okoz problémát első osztályban, hogy a kicsik nem tudnak még 10 percet sem egy helyben ülni és az adott feladatra koncentrálni. Vannak ovik, ahol odafigyelnek arra, hogy a nagycsoportosoknak már legyenek feladataik, amiket -tudom nem divatos szó manapság -kötelező legyen megcsinálni.

Az iskola első heteiben persze még nem lesznek 45 perces órák, és sok-sok játékkal telik el a nap, de az jó felkészíteni csemeténket arra, hogy vannak dolgok, feladatok, amikhez le kell ülni és meg kell csinálni.

Általában a nagycsoportosok ezeket a kis feladatlapokat szívesen csinálják. Üljünk le együtt, olvassuk fel az utasítást és hagyjuk önállóan dolgozni. Legyünk a közelében, ha kéri segítsünk. Nézzük meg együtt a végén, hogy jó e megoldás.

Ha nincs kedve, ne erőltessük, semmiképpen. Ha úgy látjuk soha nem tudjuk leültetni, akkor érdemes az ovival egyeztetni, hogy ott leültethető e gyerkőc. (mert van olyan ám, hogy az oviban szépen csinál mindent, nem kell megijedni)

Lassan itt a beiratkozás, aztán ripsz-ropsz itt az első izgalmas iskolaév. Tavaly már több bejegyzést írtam az iskolaválasztással kapcsolatban, olvassátok azokat is!

Összekötős feladat

Ez nem is olyan könnyű

Az irányokat egyéb játékos feladatokon keresztül is gyakorolhatjuk.

Ezt a feladattípust nagyon kedvelik a gyerekek!

Jó szórakozást!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Okosan szeresd!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/