Jön a téli szünet!- Mit csináljunk? Hova menjünk?

Már csak egy hét, és kezdődik a várva várt téli szünet. Már mindenki a készülődés finisében van. Itthon megsütöttük a mézeskalácsot, próbasütés volt pogiból. (jól sikerült, megszavazta a család). Dekoráltunk, vasárnaponként gyertyát gyújtunk és karácsonyi zenére táncolunk

Az iskolában is elkészült a dekoráció, már csak apróbb simítások vannak a karácsonyi ajándékon, amit a gyerekek készítenek a szüleiknek. A következő egy hétben hangolódunk az ünnepre az osztállyal is.

Gondolom a legtöbb helyen így zajlanak ezek a dolgok (ha nem is pontosan).

De mi lesz a téli szünettel? Persze karácsony, meg szilveszter az eleve adja magát, hogy van program, csupa izgalom és öröm. De mit csináljunk a két ünnep között vagy az új év első napjaiban?

Először is nem gondolom, hogy tiltott gyümölcs kell, hogy legyen a tévé vagy a számítógép. Egy iskolás gyerekkel már jól meg kell tudnunk állapodni abban, hogy mikor mennyit lehet ezekkel a dolgokkal foglalatoskodni.

Nálunk az a szokás, hogy a Jézuska könyvet mindig rejt a fa alá. Nagyon szeretek olvasni, igyekszem a gyerkőceimet is rászoktatni a könyvek, az olvasás szeretetére. Már egy régebbi bejegyzésben ajánlottam néhány elérhető áron forgalmazott könyvet, érdemes körülnézni közöttük. Ezeket az ajándék könyveket karácsony után közösen nézegetjük meg. Nehezebben olvasó gyerkőccel olvashatunk felváltva is egymásnak.

Ha sok vidéki rokonunk van, akkor az utazás-kimozdulás programot is meg lehet oldani. Viszont sokkal érdekesebb, ha célirányos kirándulásokat teszünk.

El lehet menni valahová a közelbe szánkózni -ha van hó.

Érdemes esetleg egy-egy múzeum látogatást is betervezni. Nagyon jó program a Természettudományi Múzeum, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt izgalmas .

Aki megteheti elmehet a Cápanáriumba (Tropicárium), ami ugyan kicsit költségesebb, de mindenképpen nagy élmény.

Ha nem volt alkalmunk megnézni a környék karácsonyi díszkivilágítását, akkor nosza! Egy kis séta mindenkinek jót tesz.

A könyvek mellet biztos pont nálunk a társasjáték is, amit sosem hagynék ki. Szívesen játszunk családi társaspartikat. Idén szívesen megtanulnék pókerezni is. Hátha hoz a Jézuska!

Persze felkereshetünk egy közeli játszóházat is, vagy egyszerűen szomszédolhatunk, vendégeskedhetünk kölcsönösen a barátoknál.

A legfontosabb, hogy amennyi időt csak tudunk aktívan együtt töltsük szemünk fényével.

Na és a nagy „mumus” a tanulás. Szerintem jó, ha minden nap olvas gyerkőc. Nem az olvasókönyvet, újságot, könyvet (viccesen szoktam mondani a txt-t), bármit. El lehet látogatni egy újságoshoz, és választani egy egy újságot (vannak gyerek rejtvényújságok is, és szokták szeretni a gyerekek!)

A leckeíráson legyünk túl még karácsony előtt. Aztán meg mindenki el tudja dönteni még akarnak e gyakorolni kicsit valamit.

Jó, ha a szünetben is van valamiféle napirend. Persze 6 óra 20-ra nem leszünk felöltözve, glancba szedve, de azért ne legyünk egész nap pizsiben. Na és ilyenkor se tévézzen éjfélig a gyerek.

Ilyenkor van egy kicsit több idő egymásra! Használjuk ki!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Okosan szeresd!

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>